Elina Törmälä sanoo, että Törmänhovin yrittäjänä hän haluaa myös luiskahtaa mukaan Oulaisten yrittäjien hyvä henkiseen toimintaan.

 

Elina Törmälä sanoo, että Törmänhovin yrittäjänä hän haluaa myös luiskahtaa mukaan Oulaisten yrittäjien hyvä henkiseen toimintaan.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Viime viikon maanantaina aloitti Kartanohotelli Törmänhovin yrittäjänä Elina Törmälä. Törmänhovin edellisen yrittäjän Ulla Alvarin töitä jatkava Elina sanoo, että nyt hänen haaveensa täyttyi.

Törmänhovin kiinteistö on edelleen Ullan omistuksessa. Olen Törmänhovilla vuokralaisena seuraavan kolmen vuoden ajan. Vuokrasin tilat kalustoineen ja irtaimistoineen. Toiveissani on, että kolme vuoden päästä voisin lunastaa Törmänhovin omin nimiini”, Törmälä suunnittelee.

Nyt alkuun Ulla toimi minulle oppaana, neuvonantajana. Ensimmäinen iso haaste on jo aivan kynnyksellä, kun Wanhan Woiman Konepäivät pärähtävät aivan kohta käyntiin. Olen jo saanut Konepäivien puitteissa hyvää taustatietoa Ullalta, Sarilta sekä leipuri Tiinalta”.

Elina Törmälä sanoo, että vuonna 2008 teki jo ensimmäisen merkinnän vihkoon vuonna 1920 rakennetusta Törmänhovista, mutta varsinainen kipinä syttyi kun Elina lähti suorittamaan yrittäjän ammattitutkintoa.

Tutkintoa en ole vielä suorittanut ja syksyllä jatkan edelleen opintojani ammattiopistossa. Tavoitteena on, että yrittäjän ammattitutkinto on suoritettuna vuoden loppuun mennessä. Opintojen kautta kiinnostus Törmänhovia kohtaan kasvoi ja kun tiedossa oli vielä, että Kartanohotelli oli myynnissä, niin se johti siihen, että olen nyt Törmänhovilla yrittäjänä”, Törmälä selvittää.

Jo lyhyessä ajassa on Elina Törmälä ehtinyt kartoittaa Kartanohotellin mahdollisuuksia koko alueena. Hän sanoo, että alue on vetovoimainen ja antaa mahdollisuuksia vaikka mihin.

Se on selvää, että Törmänhovin leipomo jatkaa edelleen toimintaa. Tiina leipoo Törmänhovin kuuluisaa kohorieskaa ja kauraleipää, joita saa jatkossakin kaupoista, mutta myös Törmänhovilta. Ruisleipä on myös sellainen tuote, jota haluaisin kokeilla leipomon puolella. Lounaspaikkana Törmänhovi ei ehkä onnistu, enkä sillä saralla lähde kisaamaan kaupungin keskustan ruokapaikkojen kanssa. Kahvila- tyyppinen toiminta voisi ehkä paremmin onnistua”. Törmälä mietiskelee.

Hellän käden kosketusta’

Törmänhovin sisätiloja Elina haluaa muuttaa nuorekkaampaan suuntaan sekä yleisilmettä raikkaammaksi. Hän suunnittelee, että remonttien aika on syksyllä.

Remonttia tehdään hellällä kädellä, ettei Törmänhovin hieno tunnelma kärsi”.

Majoitustiloja Törmänhovilla seitsemäntoista huonetta, joista yksitoista on hotellitasoa.

Koko Törmänhovilla on huoneita 50. Kaupunki on vuokrannut päiväkeskustoiminnalle Törmänhovin yhden siipiosan, mutta muut tilat ovat vuokrattavissa muun muassa kokoustiloiksi sekä yksityistilaisuuksiin”, Elina sanoo.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot