Petteri Närhi vei kirjastolla nuorempaa väkeä taikuuden maailmaan.

 

Petteri Närhi vei kirjastolla nuorempaa väkeä taikuuden maailmaan.

 

Ari Vilminko 

OULAINEN 

Taiteiden yö Oulaisissa oli jälleen menestystarina. Yleisöä oli illan ja alkuyön aikana liikkeellä kaupungin alueella todella runsain mitoin ja ohjelmaa Taiteiden yöstä löytyi varmasti jokaiselle. 

Taiteen yö polkaistiin käyntiin kirjastolta, jossa esiintyi Oulaisten oma taikuri Petteri Närhi. Petteri vei nuoremman väen taikuuden maailmaan, jopa siinä määrin, että temppuja ihmeteltiin vielä pois lähtiessä. Eräs nuorukainen meinasikin, että huivi tempun aikana hän tiesi, miten se tehtiin. 

Kun se temppu oli valmis, niin en minä tiennytkään”, nuorukainen tunnusti. 

Oulaisten oma taikuri sanoi, että taikuus vei hänet mennessään kun vanhemmat ostivat hänelle taikurioppaan. 

Ala-asteikäisenä esitin erilaisia temppuja kavereille sekä vanhemmille. Ensimmäinen esiintyminen minulla oli 12- vuoden ikäisenä. Se esiintyminen oli Revon Sähkön pikkujoulussa. Ei se minua silloin yhtään jännittänyt, mutta jostain syystä toinen julkinen esiintyminen jännitti todella hurjasti”, Petteri muistelee. 

Kun ikää on tullut enemmän, niin taikuus on alkanut kiinnostamaan yhä enemmän. Taikuus on ennen kaikkea taitolaji, mutta minulle tämä on enemmän viihdetaidetta. Pyrin harjoittelemaan erilaisia temppuja säännöllisesti. Viime kesänä kävin muun muassa Kouvolassa kansainvälisillä taikuripäivillä. Niiltä päiviltä sai paljon oppia, myös esiintymiseen. Nuorempana kävi myös Espoossa taikurikursseilla”. 

Hän sanoo, että yleisön vieminen taikuuden maailmaan ei ole pelkästään taikomista vaan siihen tarvitaan myös esiintymistä. 

Sitä myös harjoittelen ja huumoria on myös oltava mukana, mutta komiikka on todella vaikea laji”, Petteri Närhi tunnustaa.

 

Ohjelmisto laajentunut 

Ohjelmistoaan Oulaisten taikuri on laajentanut kaiken aikaa. 

Tavoitteena on, että näytökset olisivat näyttäviä ja yleisöön meneviä. Esiintymiset ovat pääasiassa olleet Oulaisissa ja lähipaikkakunnilla. Järjestelyissä on tällä hetkellä muutamia esiintymisiä. Oulaisten kaupungin kulttuuritoimi on ollut minulle esiintymisissä hyvä kaveri”, Petteri kiittelee. 

Taiteiden yössä Petterillä oli kaksi näytöstä. Ensimmäinen näytös kirjastolla, jossa oli lapsia mukana. Toinen esitys oli Taidetalo Väinölässä, jossa oli enemmistönä aikuisväestöä. 

Kun aikuisille esiintyy, niin temput ovat erilaisia ja enemmän sorminäppäryyteen perustuvia”. 

Petteri Närhen tavoitteena on oppia yhä vain paremmaksi taikuriksi sekä saada esiintymisiä.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot