Tällä kaudella jää Eetulta kilpailuissa ykköskoroke kokematta, mutta K-pinkauksessa hän pääsi kokeilemaan, miltä tuntuu istahtaa korkeimmalle korokkeelle.

 

Tällä kaudella jää Eetulta kilpailuissa ykköskoroke kokematta, mutta K-pinkauksessa hän pääsi kokeilemaan, miltä tuntuu istahtaa korkeimmalle korokkeelle.

 

Ari Vilminko 

OULAINEN 

Viime vuoden Kalevan Kisojen tuplamestari Eetu Rantalan kilpailukausi tältä kaudelta on jo paketissa. Nykyään Pudasjärven Urheilijoita edustavan pikajuoksijan selän alimmassa nikamavälissä on pullistuman esiaste, joka häiritsee harjoituksissa ja kilpailuissa keskivartalon hermotusta. 

Lähes normaalisti pystyn harjoittelemaan, mutta voimakkaita liikkeitä joudun välttämään. Selän pitää antaa nyt levätä ja edetään maltilla ajan kanssa. Tämä kausi on kuitenkin paketissa, sillä noin viisi kuukautta menee hermoston palautumiseen. Treeneissä pidän rajan, ettei selkä kipeydy. Jospa sitä joulun tienoilla olisi jonkinlaisessa kunnossa”, Eetu kertoo. 

Hän sanoo, että selkävamma sai alkunsa jo talvella maaliskuussa Teneriffan leirillä.  

Käytin palautumiseen roikkumiskenkiä ja sen myötä aloin tuntea selässä kipua ja se paheni seuraavissa voimatreeneissä. Kipu on kaiken aikaa taustalla häiritsemässä, enkä ole pystynyt tekemään harjoituksia maksimitehoilla”, Oulaisten pikajuna kertoi viime viikolla K-pinkauksen yhteydessä. 

Kauden aikana Eetu ehti kilpailla parissa kisassa, mutta ne kisat menivät ihan penkin alle. 

Surkeita juoksuja. En vain saanut itsestä mitään irti. Terävyys puuttui kokonaan juoksusta. Paavo Nurmen kisoissa kesäkuussa tuntui kipua ja selkä meni edelleen huonompaan suuntaan”. 

Eetun ennätykset pikamatkoilla ovat: 100m 10.30 ja 200m 21.08. 

Näinä päivinä Eetulla on edessä muuttohommat, sillä hän muuttaa Oulusta Jyväskylään opiskelemaan liikuntabiologiaa Jyväskylän yliopistoon viiden vuoden ajaksi. 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot