Projektipäällikkö Sari Andersson visio senioripuistoa palvelutalon sekä rakennettavan uuden uimahallin väliin.

Projektipäällikkö Sari Andersson visio senioripuistoa palvelutalon sekä rakennettavan uuden uimahallin väliin.

 

Ari Vilminko 

OULAINEN 

Pohjois-Pohjanmaan eteläisissä seutukunnissa, 17 kunnan alueella Rajaton- hanketta vetävä projektipällikö Sari Andersson haluaa seutukuntien alueella sekä nimenomaan Oulaisissa kehittää hyvinvointialan yrittäjyyttä. 

Hankkeen kautta haluan nimenomaan houkutella ihmisiä yrittäjiksi hyvinvointialalle, sillä uskon, että esimerkiksi työttömissä on henkilöitä, joilla on ideoita ja ajatuksia hyvinvointiin liittyvissä asioissa. He eivät voi alkaa yrittäjiksi muun muassa taloustekijöistä johtuen tai sitten vähättelevät omia taitojaan. TE- toimisto on meille huono kumppani näissä asioissa, vähättelevät asiaa, eivätkä he voi antaa meille esimerkiksi työttömien nimiä, joissa olisi potentiaalia hyvinvointialan yrittäjiksi. Nyt haluaisin saada heitä esiin. Rajaton-hankkeella on nimittäin hyvät saumat auttaa heitä alkuun vaikka yrittäjäpolulle. Meiltä löytyy ammattilaisten apua jokaiselle sektorille kuten rahoituksen järjestämiseen, liiketoimintaidean kehittämiseen, tilojen hankkimiseen”, Andersson luettelee. 

Projektipäällikkö sanoo, että valmennuksen tarvitaan yritysryhmä, jossa olisi mukana vaikka viisi yrittäjää. 

Kun on useampia mukana ryhmässä, niin aina parempi. Eikä sen ole väliä, mistäpäin seutukuntaa henkilöt ovat, ei ryhmän tarvitse olla Oulaisista. Ryhmä voi perustaa oman virtuaalisen ryhmän sosiaaliseen mediaan ja sitä kautta toimia valmennuksessa ja sitä kautta löytyy kaikki osaaminen. Asian puitteissa Rajaton-hanke järjestää lokakuun alkupuolella hyvinvointipäivä- seminaarin Oulaisten Yritystalolla”. 

Sari Andersson sanoo hyvinvointialan yrittäjyyden koskettavan suoraa toimintaa ihmiseltä ihmiselle. Hänen mukaansa se koskettaa muun muassa lasten päivähoitoa, kehitysvammaishuoltoa, palveluasumista.

 

Senioripuisto palvelutalon viereen 

Projektipäällikkö näkee hyvinvointialalla suuria mahdollisuuksia, varsinkin Oulaisissa. 

Kaupunki profiloituu hyvinvoinnin osaajaksi eikä suotta. Kaupunki saattaisi olla jopa hyvinvoinnin keskeinen tekijä, sillä Oulaisten olosuhteet hyvinvoinnin puolella ovat jopa Suomen parhaita. Vaikka kylä on pieni, niin sairaala on iso, kuntoutuslaitos sekä ammattiopisto, jossa koulutetaan hyvinvoinnin ammattilaisia. Mahdollisuudet ovat valtavat kun vielä huomioidaan valmistumassa oleva palvelutalo, joka on erinomainen hanke ja tukee hyvinvointia sekä uusi uimahalli. Olen kritisoinut palvelutalon paikkaa kynnöspellossa, mutta se on minun pakko hyväksyä, sillä se antaa erinomaisen mahdollisuuden vaikka seniorikeskittymälle alueelle. Sieltä saadaan hyvä kävelyreitti jokirantaan ja mikäli saadaan senioripuisto vielä toteutusvaiheeseen palvelutalon ja uimahallin väliin, niin voidaan puhua seniorikylästä. Puistoon erilaisia senioreiden laiteperheitä, joita voisi myös käyttää muutkin kuntalaiset, niin tilanne olisi loistava. Eikä pidä unohtaa hyvinvointialan ammattiopistoa vieressä”, projektipäällikkö visioi. 

Sari Andersson sanoo, että vanhusten hyvinvoinnissa on vesistö tärkeä elementti ja kysyykin, että voisiko marraskuussa, Pyhäjoen ylittävän vanhan rautasillan siirtää Hussan kaupunginosan kohdalle ylittämään jokea. 

Se olisi kävelysilta. Olisiko se mahdollista”, Andersson kysyy.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot