Kyllösen Ville on toiminut Oulaisissa 33 vuotta yrittäjänä, Teboililla ja viimeiset vuodet Villen Renkaassa ja Koneessa.

Kyllösen Ville on toiminut Oulaisissa 33 vuotta yrittäjänä, Teboililla ja viimeiset vuodet Villen Renkaassa ja Koneessa.

 

Ari Vilminko 

OULAINEN 

Kun yrittäjällä on takana 33 vuotta yritystoimintaa, niin asiakasverkosto on kasvanut laajaksi. Sen myöntää oulaistelainen yrittäjä, Ville Renkaan ja Koneen omistaja Vilho Kyllönen, joka työn merkeissä juhli perjantaina 33 vuoden taivalta yrittäjänä. 

Monessa kattilassa on mies keitetty. Asiakasverkosto on todella laaja, sillä se kattaa koko Suomen. Aiemmin Teboilin luottamustehtävien kautta on myös asiakasverkosto laajentunut”, Kyllönen mietiskelee. 

Hän sanoo, että verkoston laajeneminen näkyy nimenomaan nettikaupassa, jonka kautta varsinkin voiteluaineita menee laajasti ympäri Suomen. 

Vakituisten asiakassuhteiden kautta on laaja verkoston muodostunut. Konekauppa on myös virinnyt netin kautta, varsinkin vaihtokoneilla. Vaihtokoneita on mennyt aina Turun saaristoon saakka, Helsinkiin sekä Raumalle, josta kesän aikana asiakas kävi täältä Oulaisista hakemassa leikkurin itselleen”, Ville kertoo. 

Kyllönen sanoo, että tällä hetkellä nettimyynti Ville Renkaassa ja Koneessa on noin kymmenen prosentin luokkaan yrityksen liikevaihdosta. 

Se on kuitenkin ollut lisääntymään päin kaiken aikaa ja uskon, että kasvaa jatkossakin sillä nettimyynti on meille vielä aika nuorta”.

 

Sesonkiaikaa riittää 

Kivijalkamyymälän sesonkiajat ovat yrittäjän mielestä lähes koko vuosi. 

Pois lukien joulu-helmikuun aika. Se on hiljaista aikaa. Tämä kesä oli sellaista aikaa, että teimme jopa yllättävän paljon leikkurikauppaa. Vaikka kesä oli mitä oli, niin ruoho tuntui kasvavan. Autojen renkaille sesonkiaikaa ovat kevät sekä syksy, jolloin laitetaan talvirengasta, mutta myös kesärengasta”. 

Rengaskaupoissa Kyllönen on nähnyt, että tänä päivänä ajetaan kesärenkaat aivan loppuun saakka. 

Se on vaarallista, ei kuluneilla renkailla pärjää syksyn sateiden kanssa. Vähintään 3-4 milliä pitää renkaissa olla syvyyttä. Jos on alle, niin renkaat kannattaa uusia, eikä se voi olla rahasta kiinni. Renkaiden hinnat ovat tulleet alaspäin ja toisaalta, maksuun löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Siitä se ei jää kiinni”, Ville sanoo.

 

Eläkepaperit vireillä 

Elokuun 9. päivä tuli Ville täyteen 33 yrittäjävuotta Oulaisissa. 

33 vuotta sitten aloitin Teboilin yrittäjänä. Siinä vierähti aikaa 25 vuotta kunnes tuli Villen Rengas ja Kone ajankohtaiseksi vuonna 2007. Silloin muutin nykyisiin tiloihin, jotka ostin Häkkilän Ristolta. Olin jo aiemmin mietiskellyt asiaa vuoden verran ja kun tilat vapautuivat, niin yritys siirrettiin Teboilin tiloista Koskelankadulle”. 

Ville Kyllönen sanoo, että kun ikä alkaa olla siinä vaiheessa, että eläkepaperit ovat vireillä, niin jollain aikavälillä hän on luopumassa liikkeestä. 

Eläkeikä täyttyy muutaman kuukauden päästä. En vielä osaa sanoa, mitä tapahtuu, mutta tässä olisi hyvä tilat uudelle yrittäjälle. Jotain virityksiä ja keskusteluja on jo käyty, mutta aika näyttää”, Ville sanoo arvoituksellisesti.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot