Kaupungin kamreeri Hannu Kaartinen selvitti valtuutetuille talousarvion toteumasta vuoden alusta elokuun loppuun saakka. Toteuman ajalta on verotuloissa 2,9 prosentin kasvua.

Kaupungin kamreeri Hannu Kaartinen selvitti valtuutetuille talousarvion toteumasta vuoden alusta elokuun loppuun saakka. Toteuman ajalta on verotuloissa 2,9 prosentin kasvua.

 

Ari Vilminko 

OULAINEN 

Oulaisten kaupunginvaltuuston viime viikkoisessa kokouksessa puhuttivat eniten Penttilän kiinteistö sekä kaupungin talousarvion toteutuminen. 

Kaupunginhallitus esitti valtuustolle lisämäärärahaa Penttilän kiinteistöön. Nettolisämäärärahan tarve oli 45 000 euroa, jonka valtuusto myös hyväksyi. Valtuuston puheenjohtaja Kai Pajala ei kuitenkaan heti päässyt esitystä nuijimaan päätökseen vaan asiasta keskusteltiin. Ei kuitenkaan negatiivisessa sävyssä vaan ihan positiivisella mielellä. 

Kaupungin tekninen johtaja Markku Ketonen sanoi, että hankkeen käynnistymistä oli esillä kaksi kustannusarviota, joista pienempi, 450 000 euroa valittiin, koska se katsottiin riittäväksi. 

Kohteesta muodostui haasteellinen peruskorjaus. Korjauksen lähtökohtana oli, että rakennuksesta tehdään terveellinen, turvallinen ja esteetön rakennus perinteitä kunnioittaen. Peruskorjaus tarkoitti, että ensin puretaan ja sitten katsottiin mitä ja miten korjataan. Käytännössä vain hirsirunko ja ulkovuori jäivät entiselleen, vesikatto jouduttiin uusimaan kokonaan ja alapohjan tukihirret uusimaan, joita ei alunperin suunniteltu uusittavaksi. Pienempi kustannusarvio ei riittänyt ja lisämäärärahan tarvetta on ollut. Kustannuksia on jo syntynyt noin 604 000 euroa ja nyt tarvitaan 26 000 euroa lisää viimeistelytyöhön. Kohteeseen on saatu OPM:n avustusta 90 000 euroa sekä perintöveroa valtionkonttorilta 150 000 euroa”, Ketonen kertoi valtuutetuille. 

Kaupunginjohtaja Esa Sippola sanoi, että kun vanha Penttilän kiinteistö kunnostettiin, niin siinä Oulainen teki kulttuuriteon. 

Kannattaa muistaa, että saimme kohteeseen huomattavan paljon avustusta. Se on harvinaista tänä päivänä Opetusministeriön ja valtionkonttorin taholta. Veronmaksajille Penttilän kiinteistö tulee maksamaan 500 000 euroa”, Sippola sanoi. 

Valtuutettu Veli Tirilä (kesk.) kiitteli kun kaupunki kävi rohkeasti kiinni Penttilän talon. 

Valtuutetuilta hieno teko, että asiassa myönteisen päätöksen ja nyt se viedään loppuun saakka. Koko alue on nyt hieno ja sitä ihastellaan vuosia eteenpäinkin”, Tirilä kiitteli. 

Juhani Kärki (kesk.) oli myös samoilla linjoilla, mutta muistutti, että kiinteistö on maksanut paljon euroja. Kärki kyseli kilpailuttamisen perään rakennuksen muutamissa kohteissa. Ketonen vastasi Kärjelle, että kaikki rakennuskohteet on kilpailutettu. 

Raimo Räisänen (kok.) toivoa käyttöä talolle, ettei se jää yksinäiseksi mansikaksi. Jorma Perälä (kesk.) oli samoilla linjoilla ja toivoi, että Penttilän talon vuokrat olisivat maltilliset, että talolle löytyisi käyttöä. 

Jaakko Kittilä (kesk.) puolestaan hivenen kritisoi lisämäärärahaesityksiä sanomalla, että jostain vain tahtoo aina hiivaa löytyä käymistilassa. 

 

Verotuloissa 2,9 % lisäys 

Oulaisten kaupungin kamreeri Hannu Kaartinen kertoi valtuutetuille kaupungin talousarvion toteumasta vuoden alusta elokuun loppuun. Kaartisen hyvät terveiset saivat jopa muutaman valtuutetun lähes hymyilemään. 

Talousarvion toteuma on hyvä ja talousarvio toteutuu suunnitellulla tavalla. Odotettavissa on ylijäämäinen tilikauden tulos. Verotuloissa on 2,9 prosentin lisäys. Tilanne on hyvä ja tasapainoinen. Talousarvio vuoden 2015 osalta näyttää pysyvän raameissa”, Kaartinen viestitti päättäjille puhujapöntöstä. 

Valtionosuuksissa toteuma on 66,8 prosenttia ja rahoitustuottojen ja–kulujen kohdalla on elokuun lopun tilanne noin 158 000 euroa edellisen vuoden vastaavaa ajankohtaa parempi”, kamreeri kertoi. 

Oulaisten terveyskeskuksen palvelut ovat hyvät ja niihin luotetaan, kun Hannu Kaartinen kertoi, että naapurikunnista Oulainen on saanut terveydenhoitokuluja noin 98 000 euroa. 

Naapurikunnista on valittu terveydenhoitoon Oulaisten terveyskeskuksen palvelut. Oulainen on puolestaan joutunut maksamaan muille kunnille terveyspalveluista 618 euroa”, kamreeri sanoi.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot