Viime keväänä Arto Lukkari lauloi Taukokankaalla kuntoutuskodin asukkaille. Lauantaina hyväntekeväisyyskonsertissa Lukkari laulaa suuremmalle yleisölle.

Viime keväänä Arto Lukkari lauloi Taukokankaalla kuntoutuskodin asukkaille. Lauantaina hyväntekeväisyyskonsertissa Lukkari laulaa suuremmalle yleisölle.

 

Lauantaina kuullaan Oulaisten Ammattiopiston Merkuriussalissa ikivihreitä sävelmiä. Niitä esittävät Arto Lukkari, jolle ensi vuonna tulee täyteen 50 vuotta taistelua diabeteksen kanssa, Oulaisten Nuorisokuoron lauluyhtye, Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens ja trumpetisti Janne Nietula Nivalasta. Konsertin johtajana ja pianistina toimii Tapani Tirilä. Säestävässä yhtyeessä ovat mukana Tapani Tirilän ja Janne Nietulan lisäksi basisti Jaakko Konttila Kempeleestä ja rumpali Ilmo Salmela Oulaisista.  

Arto Lukkari sanoo, että hänelle on suuri kunnia-asia olla estradilla yhdessä musiikin ammattilaisten kanssa.  

Konsertti on hyväntekeväisyyskonsertti, jonka tuotto kuin myös tämän liitelehden tuotto kulujen jälkeen lahjoitetaan kokonaisuutena hyväntekeväisyyteen, ilman välikäsiä. Kahden vuoden iästä saakka diabetesta sairastanut Lukkari sanoo, että hyväntekeväisyyden kohteena ovat 60-vuotias Diabetesliitto sekä Oulaisten nuoret ja lapset. 

Diabetesliitto kehittää liikuntarataa, joka valmistuu Tampereelle vanhan tenniskentän pohjalle. Rata soveltuu diabetesta sairastaville vauvasta vaariin ja tässä hankkeessa haluan olla omalta osaltani mukana. Toinen hyväntekeväisyyskohde on Oulaisten lapset ja nuoret, joille haluan, että konsertin tuotolla hankitaan lisää liikuntavälineitä, liikuntahan on erinomainen tapa ennaltaehkäistä niin diabetesta kuin monia muitakin sairauksia", Arto Lukkari sanoo. 

Konsertissa on mukana Diabetesliiton puheenjohtaja, UKK Instituutin johtaja lääketieteen tohtori Tommi Vasankari. Tommi Vasankari pitää lisäksi yleisöluennon huomenna torstaina klo 19.00 Juho Oksan koululla. Otsikkona on "Mitä kuuluu lasten ja nuorten liikunnalle ja istumiselle?" Vasankari kertoo aiheesta myös Oulaisten peruskoulun oppilaille.

 

Haave täyttyy’ 

Lukkari sanoo, että esiintyminen estradilla ei jännitä. 

Ainoastaan se jännittää, että kuinka paljon tulee kuulijoita, toivottavasti mahdollisimman paljon tällaiseen hyväntekeväisyyskonserttiin. Olen tottunut vuosien saatossa esiintymään ja olemaan yleisön edessä, ehkä siksi ei ole esiintymisjännitystä. Toki nyt on aivan erilainen esiintyminen, kun katsojat arvioivat laulutaitojani sekä lavaesiintymistä. Laitan itseni likoon, mutta tykkään haasteista”. 

Tämän konsertin myötä minun yksi iso haave täyttyy. Erään konsertin aikana tuli mieleen, että olisi mahtava laulaa yleisölle Merkuriussalissa. Siitä tuli haave ja nyt se on haave toteutumassa. Tirilän Tapanin kanssa mietittiin kevään aikana, että olisiko mahdollista järjestää konsertti hyväntekeväisyysmielessä ja että riittääkö minun omat voimavarat siihen. Tapani oli vahvasti sitä mieltä, että järjestetään konsertti ja meinasi, että selviän omasta osuudestani. Se nähdään lauantaina. Itse olen tyytyväinen ja olen onnistunut konsertissa, jos yleisö ei lähde pois kesken konsertin eikä soittajat”, Arto Lukkari hauskuttaa.  

Kuultavat ikivihreät paljastuvat konsertissa. Konsertin kesto on reilu tunti, jonka jälkeen OP Oulainen tarjoaa kakkukahvit kaikille kuulijoille. Konserttiin on myynnissä lippuja ennakkoon ja niitä löytyy Urheilu Pajalalta, kirjastolta sekä Tekniset Tokolalta. Ennen konserttia ovella on myös lippuja myynnissä. 

Ari Vilminko

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot