Oulaisten Vesiosuuskunnan tehtävistä eläkkeelle jääneelle toimitusjohtaja Vesa Mäenpäälle myönnettiin Pellervo-seuran korkein mahdollinen ansiomitali. Gebhardin kultainen mitali. Mitalin hänelle luovuttivat Vesiosuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Jorma Perälä sekä nykyinen toimitusjohtaja Jarmo Äijälä.

 

Ari Vilminko 

OULAINEN 

Oulaisten Vesiosuuskunnan toimitusjohtajan tehtävistä muutama viikko sitten eläkkeelle jäänyt Vesa Mäenpäälle vastaanotti viime viikolla arvokkaan muistamisen. Pellervo-seuran kultainen Gebhard-mitali myönnettiin Mäenpäälle pitkäaikaisesta osuustoiminnasta. 

Gebhard-mitalin Mäenpäälle luovuttanut Oulaisten Vesiosuuskunnan hallituksen puheenjohtaja, kunnallisneuvos Jorma Perälä kertoi, että Mäenpää tuli Vesiosuuskunnan palvelukseen vuonna 1978. 

Ennen eläkkeelle jäämistä hän työskenteli 37 vuoden ajan Vesiosuuskunnalla. Hän on ollut myös Oulaisten Osuuspankin luottamushenkilö. Osuuspankkivuosia on takana 27. Mäenpää on ollut muun muassa johtokunnan jäsen sekä pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja. Työuraa Vesa Mäenpäälle kertyi kunnioitettava 48 vuotta ennen eläkkeelle siirtymistä”, Perälä kertoi. 

Oulaisten Vesiosuuskunta anoi Mäenpäälle Gebhard-mitalia Pellervo-seuralta. 

Mitali on harvinainen ja se on korkein Pellervo-seuran myöntämä mitali. Kultaista Gebhard-mitalia jaetaan vuositasolla ainoastaan pari kappaletta. Ansiomitali myönnettiin todella pitkäaikaisesta osuustoiminnasta ja Vesan kohdalla kaikki kriteerit täyttyivät mitalin saamiseen”, Jorma Perälä sanoi.

 

Kaksilla rattailla’ 

Kultaisen mitalin vastaanottanut Vesa Mäenpää mietiskeli, että hän saattaa olla ensimmäinen vesiosuuskuntaihminen, jolle kultainen Gebhard-mitali on luovutettu. 

Pellervo-seura on perustettu vuonna 1899 joten kuluva vuosi on seuran 116 toimintavuosi. Osuuskuntatoiminta on ollut alamaissa ja sitä on pidetty vanhan aikaisena. Viime vuosien aikana osuustoiminta on ollut nousussa”, Mäenpää kertoi. 

Hän sanoo, että uusia vesiosuuskuntia on perustettu haja-asutusalueille jätevesiasioiden hoitoon. 

Suomessa osuuskuntia on tällä hetkellä noin 1500, joista vesiosuuskuntia 1400. Oulaisten Vesiosuuskunta kuuluu suuriin vesiosuuskuntiin, joita on parisenkymmentä”. 

Oulaisten Osuuspankin hallituksen puheenjohtajana hän tietää, että OP Oulainen on tällä hetkellä tosi hyvässä kunnossa. 

Pankki rankattiin Osuustoiminta-lehden vertailussa ykköspankiksi omassa sarjassaan ja myös ykköstila tuli Oulaisten Osuuspankille kun kaikki OP-pankit pisteytettiin yhdessä ryhmässä”, Mäenpää kehaisi. 

On ollut hienoa aikaa kun olen saanut tehdä työtä kaksilla rattailla Vesiosuuskunnassa sekä Osuuspankilla”, Vesa Mäenpää kiitteli.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot