Nuoriso-ohjaaja Samuli Tikkanen on vuoden oulaistelainen.

Nuoriso-ohjaaja Samuli Tikkanen on vuoden oulaistelainen.

 

Ari Vilminko 

OULAINEN 

Oulaisissa on Joulumaa. Se löytyi perjantai-iltana Perinnekeskuksen alueelta, jossa avattiin kaupungin joulu näyttävästi useilla erilaisilla jouluisilla tapahtumilla. Tunnelma oli jouluinen vaikka lumi tälläkin kertaa puuttui, mutta olipa paikalla ehtinyt itse Joulupukki poronsa kanssa ja tonttuja oli alueella vaikka kuinka paljon tekemässä omia merkintöjään. 

Joulunavauksessa julkistettiin myös vuoden oulaistelainen. Tällä kertaa valinta osui nuoriso-ohjaaja Samuli Tikkaseen. 

Muutama viikko sitten Tikkanen kirjoitti työstään Majakassa. Kirjoituksessa hän painotti nuorten kokoontumispaikoista. 

Nuorilla pitää oma kokoontumispaikka, oma olohuone, jossa voi vapaasti hengata kavereiden kanssa. Ja tätähän nuorisotila Nuoppis on. Nuorten oma päihteetön kohtauspaikka”, Tikkanen totesi. 

Siksi onkin ollut mukava huomata, että nuoriso on vallannut Nuoppiksen itselleen. Jotkut käyvät kahveella, toiset pelaavat läpi illan ja mopotallistakin löytyy asentajanalkuja. Minusta tärkeintä illoissa on sanoa jokaiselle nuorelle terve ja kaikilta olen saanut vastauksenkin. Myös kuulumistenvaihto kuuluu iltaan”, vuoden oulaistelainen Samu Tikkanen kertoi. 

Nuoppiksen lisäksi Tikkanen tekee nuorisotyötä myös muualla. 

Kerran viikossa käyn kuulostelemassa nuorten tuntoja yläkoululla. Siellä tapaan myös niitä nuoria, jotka eivät käy nuorisotiloilla. Kouluympäristössä on myös helpompi puhua tietysti koulujutuista”.

 

Riisipuuro, torttukahvit 

Oulaisten joulunavauksen keskuspaikka Perinnekeskuksessa oli Käpylän koulu. Wanhan Woiman väki tarjoili haluttua ja maukasta riisipuuroa sekä joulukahvit torttujen kera. Koululla oli myös esillä joulukorttinäyttely vuosikymmenien ajoilta. 

Piparin tuoksu tuli Koskelan talosta, jossa lapset ja heidän vanhempansa pääsivät leipomaan ja paistamaan itse tekemiään jouluisia pipareita. 

Joulumaan, joulunavauksessa olivat mukana myös Tiernapojat tai, pitäisikö se olla tänä päivänä, että Tiernahenkilöt Juho Oksan koululta perinteisellä esityksellään. Joulupukin postiin oli myös mahdollisuus jättää oma toivomuskirje Joulupukille. Savusauna lämpeni illan aikana joulutontuille ja pajassa oli lapsilla mahdollisuus päästää avustamaan seppä-Reijoa. 

Joulumaa- tapahtuman järjestelyistä vastasivat Oulaisten 4H, Wanha Woima, seurakunta, Oulaisten Yrityspalvelukeskus, LC Oulainen, Oulaisten seudun eläinsuojeluyhdistys sekä Partiolippukunta Pohjan Ilves. 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot