Viime viikolla naisvoima, Eveliina ja Anna paneloivat ryhmäliikuntatilan seinää.

Viime viikolla naisvoima, Eveliina ja Anna paneloivat ryhmäliikuntatilan seinää.

 

Ari Vilminko 

OULAINEN 

Vanhan pesulan kiinteistön tilat, jäähallin vieressä ovat olleet useamman vuoden ajan tyhjillään. Marraskuusta alkaen on tiloissa käynyt kova kuhina kun noin 900 neliön tiloja on remontoitu kuntosalille sopivaksi. 

Kuntosaliyrittäjänä aloittava Eveliina Ollila on yhdessä yrittäjä-miehensä Tonin kanssa tehnyt pesulan tiloihin pintaremonttia, Kuntopiste Femorikselle. 

Tilaa toiminnalliselle kuntosalille on ruhtinaallisesti. Remontti valmistuu joulukuun loppuun mennessä ja salilaitteet tulevat tammikuun puolen välin paikkeilla. Salipuoli valmistuu käyttökuntoon helmikuun alkuun mennessä, mutta ravitsemuspalvelut sekä ryhmäliikuntatila avautuvat jo tammikuun aikana”, yrittäjäpariskunta kertoo. 

Eveliina Ollila sanoo, että Kuntopiste Femoris tarjoaa asiakkaille perinteistä kuntosalitoimintaa, mutta myös toiminnallista salitoimintaa, jota lähialueelta ei juuri löydy. 

Uusia ja erilaisia salilaitteita ovat muun muassa traktorin renkaat, työntökelkkaa sekä voimaköydet. On myös kuntopiiri tyyppistä harjoitusta, personal-trainingpalvelua, ravitsemuspalvelua sekä ryhmäliikunnan mahdollisuus, joita ei taida Oulaisista löytyä. Ryhmäliikuntatilat ovat salilla omina osioina, sillä ne erotetaan muusta salista kevyellä seinällä. Yksi huone on varattu lapsille leikkinurkaksi, jos äidit haluavat käydä salilla lasten kanssa. Salin yläkerrasta löytyy huoltotiloja, pukeutumistilat sekä kokoustiloja omalla keittiöllä. Salin värimaailma tulee olemaan vihreä- harmaa- punainen”, Eveliina selvittää.

 

Kotitoimisto myös siirtyy salille”, Toni täydentää. 

Kaikuasia vielä kysymysmerkki 

Toni Ollila sanoo, että salin kaikuasia on tällä hetkellä kysymysmerkki. 

Onko kaikua, niin sen näkee vasta sitten kun kaikki salilaitteet ovat sisätiloissa. Jos kaikua tulee, niin se saadaan helposti pois äänieristelevyillä. Ne helppo liimalla kiinnittää peltiseen sisäkattoon kiinni”. 

Eveliina Ollilalla on personal-training koulutus, josta hän valmistui viime kesänä. 

Kun jäin työttömäksi vuonna 2013 sisustusrakentajan ammatista, niin lähdin opiskelemaan liikunta-asioita ja sitä kautta kiinnostus kasvoi omasta kuntosalista, joka olisi ennen kaikkea toiminnallinen. Opintojen ohessa olen kartoittanut salitilannetta hieman erilaiselle konseptille ja myös tutustunut muihin vastaaviin saleihin. Valmistumisen jälkeen selvitimme salitiloja kaupungin alueelta, mutta ydinkeskustan alueelta riittävän isoja tiloja ei löytynyt”, Eveliina selvittää. 

Vanhan pesulan tiloja katsastimme kolmeen eri kertaan ja kolmannella kerralla alkoi tila näyttää meidän silmissä siltä, kuin sen haluisimme näyttävän. Siitä alkoivat suunnitelmat edetä”, Toni Ollila sanoo. 

Tällä hetkellä Kuntopiste Femorikselle on autolla hankala löytää, mutta Toni Ollila sanoo, että avajaisiin mennessä tilanne helpottuu. 

Olemme anoneet kaupungilta lupaa, että jäähallin puoleisesta päädystä pääsee portista sisään kävellen. Autot voi jättää parkkiin jäähallin paikoitusalueelle”. 

Kun salitoiminta helmikuussa käynnistyy täydellä teholla, niin Eveliina Ollila toimii yksin saliohjaajana. 

Mikäli tarvitaan lisää ammattitaitoista henkilökuntaa, niin sitä palkataan”, Eveliina sanoo.

 

Yrittäjyys koko perheen juttu 

Eveliina Ollila toimii yrittäjänä Kuntopiste Femoriksella miehensä yrityksen aputoiminimen alaisuudessa. Toni Ollila on toiminut rakennusalalla yrittäjänä noin 1,5 vuotta. 

Hän sanoo, että yrityksen betonirakentamisen erikoisosaaminen kuuluu yrityksen toimenkuvaan, joita ovat suurmuottityöt, laudoitustyöt, raudoitustyöt sekä betonointityöt. 

Toiminta-alueena on koko Suomi. Tällä hetkellä työmaita on Kalajoella, jonka kesto on noin vuosi sekä Kiimingissä puolenvuoden projekti. Yritys tekee paljon yhteistyötä Rakennusliike Sorvojan kanssa aliurakoitsijana”, Toni Ollila kertoo. 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot