Oulaisten kaikki taksit siirtyivät Valopilkku- sovelluksen käyttöön marraskuussa.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Suomen Taksiliitto aloitti reilu vuosi sitten laajamittaisen kehitysprojektin, jonka tavoitteeksi asetettiin taksin tilauksen päivittäminen uudelle aikakaudelle.

Projektin yksinkertaisena tavoitteena oli, että taksiauton tilaaminen olisi yhä helpompaa missä ja milloin hyvänsä. Kehitystyö poiki Valopilkku-taksintilaussovelluksen, joka toimii älypuhelimien kautta. Jokainen voi ladata Valopilkku-sovelluksen omaan älypuhelimeensa.

Valopilkussa tilaus hoituu ilman erillistä tilausmaksua ja taksin tilaaminen on asiakkaalle ilmainen. Asiakkaalle sovellus on siten edullisempi kuin taksikeskuksen kautta tilattu kyyti. Meille taksiyrittäjille se nostaa hieman tilauskeskuksen ylläpitokuluja, koska tilauspuheluista saatava tuotto tulee hieman vähenemään, Valopilkku-sovelluksen myötä. Haluamme kuitenkin hyödyntää uusinta teknologiaa ja tarjota asiakkaille myös tällaista vaihtoehtoa. Oulaisten taksit siirtyivät Valopilkku-sovelluksen käyttöön marraskuun alkupuolella. Tällä hetkellä sovellus on käytössä lähes koko Suomessa ja toimii koko Pohjois-Pohjanmaalla”, Oulaisten Taksipalvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Malkamäki kertoo.

Hän sanoo, että Valopilkku etsii automaattisesti tilauspaikan sijainnin gps:n avulla, mutta tarvittaessa sovelluksen osoitekenttään voi kirjoittaa haluamansa osoitteen. Tilauksen voi tehdä myös ennakkoon.

Tilauksen ottaa vastaan lähinnä tilauspaikkaa oleva vapaana oleva taksi. Valopilkun kautta voi myös valita autotyypin, haluaako normaalin auton vai tilataksin. Sovellus antaa myös asiakkaalle tiedon arviosta, minkä ajan kuluttua taksi on pihalla. Tilausta tehdessä voi lisätietokenttään kirjoittaa, että haluaa esimerkiksi auton ihan oven eteen”.

Valopilkku-sovelluksella voi antaa vapaata palautetta taksikyydistä, joka menee Pohjanmaan Taksi Oy:n tilauskeskukseen Raaheen. Muutaman kuukauden kokemuksen myötä Juha Malkamäki sanoo, että asiakkailta tullut palaute on ollut asteikolla 1-5 kiitettävää (4,6).

Asia on vielä meillekin uusi kuten myös asiakkaille. Tilauksia on vielä tullut sovelluksen kautta vähän, mutta eiköhän tilanne kohene ajan myötä. Nuorempi väki on ehkä enemmän tilannut kyytiä sovelluksen kautta. Ehkä vanhemmalla väestöllä ei ole älypuhelimia siinä määrin kuin nuorilla”.

Lisäksi haluaisin muistuttaa asiakkaita, että viikonloppuisin ravintolan sulkemisaikaan ei välttämättä kannata tehdä tilausta ravintolan eteen, koska taksit ajavat ravintoloiden taksitolppien kautta sitä mukaan kuin vapautuvat ja ottavat kyytiin taksijonossa ensimmäisenä olevan asiakkaan. Oulaisissa tämä koskee ravintolaa Medusaa”, Malkamäki jatkaa.

Kela tilaukset entiseen malliin

Kelan korvaamat kyydit tilataan edelleen entiseen tapaan eli Pohjanmaan taksikeskuksen kautta Raahesta, joka toimii vuoden jokaisena päivänä vuorokauden ympäri. Normaalikyydit voi tilata edelleen myös soittamalla keskukseen.

Kun älypuhelimella oppii Valopilkkupalvelua käyttämään, on se helppoa ja sujuvaa sekä ilmaista. Lisätietoja voi käydä kysymässä eri kuntien taksiasemilta”, Malkamäki sanoo.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot