Oulaisten kaupungin onnittelut toivat valtuuston puheenjohtaja Kai Pajala sekä kaupunginjohtaja Esa Sippola. Pajala totesi, että MM-turnauksessa Antin saama lisänimi, Oulaisten Gretszky, lämmittää meitä oulaistelaisia.

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Huiman jääkiekkokasvatti Antti Kalapudas oli sunnuntaina lähes mykistynyt mies, kun jäähallilla juhlittiin Antin saavuttamaa jääkiekon nuorten MM-kultamitalia.

Tupa oli täynnä, arvion mukaan paikalla oli noin 400 henkilöä. Pääosa tietenkin Oulaisista, mutta olipa Anttia saapunut juhlimaan muutama raahelainenkin.

Ennen juhlatilaisuuden alkua Antti meinasi, ettei hänelle olisi tarvinnut näin komeaa kansanjuhlaa järjestää. Pienempikin tilaisuus olisi Antin mukaan ihan hyvin riittänyt.

Mestarimiehelle oli täysi yllätys, että väkeä tuli jäähallille todella paljon.

Yllätys, koska arvelin, että paikalla on vain muutama henkilö”.

Viikonloppu oli Antille kiireistä aikaa, sillä perjantaina hän pelasi Mikkelissä Mestistä Hokin riveissä ja sieltä matka jatkui Kuopioon Kärppien liigapeliin. Aamuyöstä joukkue oli takaisin Oulussa ja puolenpäivän maissa suunta oli Oulaista kohti.

Antiin MM-mitalijuhla oli komea ja hienosti järjestetty. Cobrien junioreiden kunniakujaa pitkin kiekkomies tuli yleisön eteen Veli Tirilän haastatteluun. Oulaisten kaupunki ja paikallisia yrityksiä muistivat myös tilaisuudessa MM-kultamitalistia kuin myös Antin ensimmäisen opettajat ala-asteelta, Huima sekä Kiekko Haukat, pelaajia Huiman peliajoilta. Ylivieskan kaupunki myös muisti Anttia, kun hän pelasi YJK:ssa, Huiman jälkeen ennen Kärppiin siirtymistä

Velin haastattelussa käytiin läpi MM-turnauksen tunnelmia sekä Antin tekemiä ratkaisevia maaleja, kuten voittomaali Ruotsia vastaan, kuinka Kanadan pakki lakosi jäähän Antin läpiajossa. MM-turnauksessa Antin tehtaili kaikkiaan kolme maalia.

Urheilullinen oppilas

Antin ensimmäiset opettajat ala-asteelta, Riku Rantala sekä Jari Hankonen kertoivat, että Antin urheilullisuus näkyi jo ekaluokista lähtien.

Molemmat opettajat kertoivat yleisölle, että Antti oli sinnikäs oppilas, jolla koulutehtävät olivat aina tehtyinä, eikä hän liikuntatunneilla löysäillyt. Heidän mielestään urheilullisuus näkyi Antissa jo varhaisessa vaiheessa, eikä hän pelkästään jääurheilua harrastanut vaan Antti oli myös kova hiihtämään.

Kun pelattiin koulujen tai luokkien välisiä jääkiekkopelejä, niin vastustajat lähes kättelyssä jo alistuivat kun huomasivat, että Antti oli mukana”, Rantala muisteli.

Opettajien puheenvuoron jälkeen Antti muistutti tämän päivän koululaisia, että harrastakaa liikuntaa monipuolisesti, mutta koulutehtäviä ei saa unohtaa.

Oulaisten kaupungin onnittelut tuonut valtuuston puheenjohtaja Kai Pajala yhdessä kaupunginjohtaja Esa Sippolan kanssa totesi, että Hesarin antama lisänimi lämmittää meitä oulaistelaisia.

Oulaisten Gretszky, se lämmittää meitä. Vaikka vähän itse vähättelitkin tätä nimeä, me täällä Oulaisissa ilomielin hyväksyimme nimityksen ja soimme sen sinulle”, Pajala sanoi.

Pajala muistutti, että juhlan hetkellä on hyvä muistaa, että onnistumiset eivät tule sattumalta, ne tulevat tekemisen kautta.

Olet Antti hyvä esimerkki ja idoli monelle juniorikiekkoilijalle, jotka näkevät kuinka määrätietoisella työllä myös Oulun alueen eteläosan pieneltäkin paikkakunnalta voidaan ponnistaa huipulle, jopa maailmanmestariksi”.

Ylpeitä oulaistelaisia’

Rakennusliike Sorvoja Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Sorvoja sanoi, että Antin urheilu-uraa on ollut ilo seurata.

Me olemme ylpeitä oulaistelaisia, kun saamme elää sinun menestyksen mukana. Olet tehnyt työtä tinkimättömästi kohti tavoitetta, joka edelleen jatkuu”, Sorvoja totesi.

Kun juontaja Veli Tirilä kävi läpi Antin uraa tähän mennessä, kuin myös mitkä ovat Antin tulevaisuuden suunnitelmat. Ei ollut yllätys, kun Antti totesi, että NHL tietenkin siintää silmissä. Jos ja kun Antti yltää NHL-pelaajaksi, niin mikä seura saa kasvattajaseurakorvauksen. Onko se OuHu vai YJK?

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot