112 päivänä terveydenhuolto-oppilaitoksella riitti nähtävää sekä kiinnostavia kohteita varsinkin perheen pienimmille kun oppilaitoksen pihalla oli paloauto sekä ambulanssi.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten ammattikorkeakoulun, Oulaisten yksikön sairaanhoitajaopiskelijat järjestivät viikko sitten terveydenhuolto-oppilaitoksella valtakunnallisen 112 päivän. Päivän teemana oli turvallisuus talvikelillä sekä heijastimen käytön tärkeys.

Terveydenhuolto-oppilaitoksella riittikin nähtävää sekä kiinnostavia kohteita varsinkin perheen pienimmille kun oppilaitoksen pihalla oli paloauto sekä ambulanssi.

Jokilaaksojen Pelastuslaitokselta paloautoa lapsille esitellyt Marko Lindelä sanoi, että lapsilta on tullut hyviä kysymyksiä koko päivän ajan.

Lapset uskaltavat kysyä asioista ja ovat olleet todella kiinnostuneita paloautoon liittyvistä asioista, mitä kaikkea paloautossa on ja miten niitä käytetään. Ambulanssi kiinnosti myös lapsia. Kun auto joutui välillä poistumaan paikalta, niin lapset ihmettelivät, että miksi ei ambulanssia ole paikalla”, Lindelä kertoi.

Tapahtuman järjestäjien oltiin hyvin tyytyväisiä, kun lapset ovat oppineet käyttämään heijastinliivejä.

Kun heti aamusta tuli paljon päiväkodin lapsia paikalle, niin kaikilla oli heijastinliivit yllä. Eipä niistä tarvinnut sen enempää kertoa vaikka se oli yksi päivän teemoista”, järjestelytehtävissä ollut Pauliina totesi.

Kun samaan aikaan tuli vielä Juho Oksan koulun oppilaita paikalle, niin mukavaa vipinää oli heti aamusta”.

Koulun sisätiloissa oli mahdollisuus tutustua ensihoitajien toimintaan erilaisten tehtävärastien muodossa kuten muun muassa, miten avaruuslakanaa käytetään kun on hypotermiapotilas. Avaruuslakana on suoja- ja lämpöpeite, joka antaa suojaa kylmettymistä, tuulta ja sadetta vastaan. Estää hypotermiaa ja auttaa selviytymään kylmässä.

Paikalla oli poliisin edustaja, joka otti muun muassa sormenjälkiä ja kertoili poliisin toiminnasta.

Yhteinen kampanja

112-päivä on eri turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa halutaan kiinnittää ihmisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Turvallinen arki syntyy pienistä teoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta.

112-päivä muistuttaa tietysti myös hätänumerosta 112 ja siitä, että tämä numero toimii kaikissa EU-maissa. Hätänumero 112 toimii maksutta sekä kiinteästä puhelimesta että matkapuhelimesta.

Hätänumeroon soittamisesta opastetaan, milloin on tärkeää soittaa ja missä tilanteissa kannattaa valita jokin toinen numero. Hätätilanteessa 112 numeroon soittamista ei kannata epäröidä.

112-päivää vietetään eri puolilla Suomea joka vuosi helmikuun 11. päivänä. Sitä on vietetty Suomessa jo vuodesta 1997 alkaen.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot