”Politiikasta ei ole hyvää sanottavaa”, kansaedustaja Tytti Tuppurainen totesi maakuntakierroksella Oulaisissa. Vierellä Jari Männikkö.

Ari Vilminko

OULAINEN

Sdp:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen vieraili sunnuntaina Oulaisissa. Viikonlopun maakuntakierroksella Tuppurainen oli kenttäväen tentattavana useammalla paikkakunnalla. Oulaisista hänen matkansa jatkui Kalajoelle.

Poliittisessa tilannekatsauksessa Tuppurainen toi vahvasti esiin, että Sdp on tällä hetkellä puoluekentässä johtava voima.

Sdp on vahvistunut ja se antaa meille uskoa tulevaisuuteen. Meitä tarvitaan ja kuunnellaan, vaikka jokunen aika sitten puhuttiin, että Sdp on huonossa hapessa, eikä demareille ole enää tarvetta. Nyt ei enää näin puhuta. Kun hallituksen luottamus on murentunut, niin se on kasvattanut meidän suosiota”, Tuppurainen totesi Oulaisten tilaisuudessa.

Hän sanoi, että hallituksen murentuminen alkoi kun pääministeri Juha Sipilä käytti päätöksissä yritysjohtajana otteita, joka oli väärin.

Hänellä oli yksipuolinen työnantajan rooli, joka ei toiminut. Hänen olisi pitänyt neuvotella asioista. Hän otti esiin pakkolait ja se lopullisesti katkasi kamelin selän. Pakkolaki- asia yhdisti työmarkkinaväkeä kun hän yritti saada ammattiyhdistystä polvilleen. Hallitus toimi liian hätäisesti ja liian kiireellä. Epävarmuus on näkynyt kaiken aikaa hallituksen linjassa. Kolmikantaa tarvitaan jatkossakin.”

Tytti Tuppurainen otti esiin myös Metsähallituslain uudistuksen, joka on herättänyt kiivasta vastustusta muun muassa oppositiossa sekä eri järjestöissä. Metsähallituksen hallinnassa on yli 10 miljoonaa hehtaaria maa-ja vesialueita. Lakimuutoksen taustalla ovat EU:n kilpailusäädökset.

Asiassa ei pidä vedota EU:n. Uudistus on ongelmapaketti ja se näkyy siinäkin, että ministeri Kimmo Tiilikainen on neuvoton. Metsähallituksen yhtiöittäminen tarkoittaisi sitä, että metsätalous siirrettäisiin Metsähallitus-osakeyhtiöön ja luonnonsuojelu- ja retkeilyalueita hoitaisi Luontopalvelut-yksikkö, joka saisi rahoituksensa valtion budjetista. Miten käy vapaan retkeilyn mahdollisuuden”, Tuppurainen kysyi ja oli ehdottomasti sitä mieltä, että se pitäisi siirtää julkiseen taseeseen eikä liiketoiminta taseeseen.

Hänen mielestään pitäisi lailla vahvistaa, että se on valtiovallan toimintaa, eivätkä ulkomaalaiset tulisi tässäkin asiassa tekemään bisnestä.

Hyvä ja tärkeä uutinen’

Tuppurainen otti esiin myös Oulaskangasta sekä synnytystoimintaa koskevat asiat sekä paljon puhutun soten.

Sote- asia on täysin levällään. Neuvottelut taitavat alkaa uudestaan ja niissä pitäisi kaikki puolueet olla yhdessä mukana. Nyt on vain tahtonut olla, että hallitus päättää, eikä niistä oppositiolle mitään kerrota”.

Synnytystoiminnan jatkumiseen Oulaskankaalla Tuppuraisella oli selkä viesti.

Odotellaan Valviran päätöstä. Sairaanhoitopiirin yksimielinen linjaus siihen, että synnytyksiä jatketaan Oulaskankaalla, oli hyvä ja tärkeä uutinen. Toivon, että Valvira toimii objektiivisesti”, kansanedustaja esitti.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot