Ida Elina, Kostepään Päivi loisti hyväntekeväisyyskonsertissa.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Lions-clubin jäsenistöllä oli sunnuntaina iltapäivällä hymy herkässä Merkuriussalissa hyväntekeväisyyskonsertin jälkeen. Mikäs oli hymyillessä kun konsertti onnistui nappiin. Sali oli täynnä musiikin kuulijoita, noin 230 henkilöä. Musiikkia kuulijoille esittivät Ida Elina, Veijo Alavaikko, Jarmo Mäkinen sekä Janne Nietula.

Suomen lions-klubien seitsemäs Punainen Sulka -keräys käynnistettiin juhlavissa merkeissä Tampereella lauantaina. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden varainkeräyskampanjan teemana on ”Tue nuorta itsenäisyyteen”. Kampanjan päättymisen jälkeen Lions-liitto palauttaa tuotosta 25 prosenttia paikalliselle yhdistykselle nuorisotyön tukemiseen. Oulaisissa palautus kohdistuu suurimmaksi osaksi seurakunnan kautta nuorten hyväksi.

Hyväntekeväisyyskonsertin aloitti, yli 20 vuotta laulua harrastanut Veijo Alavaikko, Olavi Virta- teemalla. Alavaikko esitti kymmenen upeaa tulkintaa, Mäkisen ja Nietulan säestyksellä.

Viime vuonna Veijo Alavaikko konsertoi myös samalla teemalla, samassa paikassa.

Nyt on kahdessa konsertissa menty samalla Virta-teemalla ja se on nyt nähty ja koettu. Ylivieskan Akustiikassa oli myös tarkoitus pitää aiemmin konsertti Virta-teemalla, mutta se ei onnistunut. Joku muu ehti ensin. Tämä konsertti nappasi kerralla kohdalleen ja Olavi Virta on hyvä tähän päättää”, Alavaikko kertoi tauon aikana.

Useisiin kevyen musiikin laulukilpailuihin osallistunut Veijo Alavaikko sanoo, että tulevissa konserteissa käännetään uutta lehteä.

Kenties Frank Sinatra, Elton John. Ai, että heillä on hyvää musiikkia ja ehkä heitä kuullaan jatkossa”, Alavaikko paljasti.

Kostepään Päivi

Kun Ida Elina eli Päivi Kujanen (os. Ollikainen) aloitti konsertin toisen osuuden, niin Päivi sanoi omalle yleisölleen, että hän on edelleen Päivi.

Tai oikeastaan olen edelleenkin Kostepään Päivi”.

Päivi sanoi, että hän mietti pitkään konsertin ohjelmistoa.

Päädyin siihen, että esitän minulle rakasta musiikkia. Kun Nevalan Mauno kyseli, mitä lauluja esitän, niin enpä antanut Maunolle koko listaa. Jätin pari laulua listalta pois ja ne tulevat yllätyksenä”.

Ida Elina kertoi konsertissa, että hänen omien kappaleiden sanoituksissa on mukana sellaisia tapahtumia, jotka ovat koskettaneet.

Meri on minua aina puhutellut. Olin erään kerran saaristossa ja pimeän yön laskeutuessa kuulimme rahtilaivojen jyskytyksen. Siitä tuli yksinäisyyden tunne kun olimme yksin pimeässä. Kun eräs minulle läheinen henkilö nukkui pois, saariston yö palasi mieleeni. Siitä syntyi laulu Laivat”.

Ja konsertissa kuultiin tietenkin Laivat, kuin myös aina niin kaunis Myrskyluodon Maija ja monta muuta kaunista laulua kuten Hello world.

Ja se yksi Ida Elinan yllätysnumero oli James Bondin elokuvasta Goldfinger. Ja olikin melkoinen jysäri. Ida Elina oli parhaimmillaan, äänin pääsi oikeuksiin ja kannel soi kauniisti. Eikä aplodeista tahtonut tulla loppua.

Lopuksi kuultiin vielä kolme upeaa yhteislaulua Ida Elinalta ja Veijo Alavaikolta.

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot