Ville Sorvoja syöttöruudussa.

 

Ari Vilminko

OULU

Oulaisten Huiman lentopallokasvatti Ville Sorvoja nautti pelaamisesta Ettan viimeisessä runkosarjapelissä rovaniemeläistä Perungan Poikia vastaan.

Oli mahtava fiilis ja aivan huikea tunnelma salissa. Oli hienoa pelata noin mahtavan yleisön edessä ja kun siellä oli vielä iso joukkue kannustajia Oulaisista, niin jäi todella hienot fiilikset”, Ville hehkutti.

Tiukan ja jännittävän ottelun voitti lopulta Etta, vaikka oli isoissa pisteissä jo 0-2 tappiolla, mutta nousi jännittävien vaiheiden jälkeen lopulta 3-2 otteluvoittoon. Joukkueiden keskinäiset kaikki kolme ottelua päättyivät 3-2 numeroihin Ettan eduksi.

Lakkapään kanssa on aina tiukkaa vääntöä kun pohjoisen herruudesta pelataan. Rovaniemeläiset saivat pelistä yhden sarjapisteen ja se riitti heille sarjapaikan uusimiseen. Se taisi ollakin heidän tavoitteensa”, Ville mietiskeli.

Ottelun alussa oli Ettalla suuria käynnistymisvaikeuksia. Joukkueen oma syöttö ei toiminut, peli oli tahmeaa jokaisella osa-alueella, eikä joukkueen peli-ilme ollut riittävän kovalla tasolla.

Pieniä virheitä sattui ja niistä PerPo rokotti armotta”, ensimmäisen erän penkiltä peliä seurannut Ville analysoi.

Toisessa erässä Huiman kasvatti kävi muutaman vaihdon kentällä, mutta kolmannesta erästä lähtien ei Ettan valmennusjohdolla ollut mitään syytä ottaa hakkuri-Villeä pois kentältä. Hän oli joukkueensa näkyvin pelaaja ja oli ratkaisevassa osassa, että peli kääntyi Ettan suuntaan. Kolmeen erään Ville takoi tehopisteet 20+16 ja hyökkäysteho oli korkealla tasolla 67 prosentissa.

Peli tuntui todella hyvältä. Hyökkäyspeliin on ehkä tullut uusia ulottuvuuksia kun olemme passarin kanssa löytäneet saman sävelen. Oikein hyvä tunne jäi pelistä”.

Yllättävän hyvä runkosarja

Ettalle koko runkosarjakausi on ollut todella hyvä.

Jopa yllättävänkin hyvä. Ennen kauden alkua ei monikaan olisi uskonut, että nuorekkaalla joukkueella Etta saavuttaa runkosarjassa viidennen sija. Valmentaja Kuoksa on saanut kaikki joukkueesta irti ja tulos on ollut sen mukaista. Kärkiporukoitakin olemme kyenneet hyvin haastamaan”, Sorvoja sanoo.

Lentopalloliigan puolivälierissä Etta saa vastustajakseen Leka-Volleyn Kuopiosta. Ensimmäinen peli pelattiin eilen ja perjantaina jatketaan Oulussa. Kolmella voitolla välierät kutsuvat.

Sopimus loppuu keväällä

Viime kesänä Ville Sorvoja loukkasi akillesjänteensä, jopa niin pahasti, että oli vaarassa jäädä koko pelikausi väliin. Loukkaantumisen myötä Etta purki Villen sopimuksen. Toipuminen vakavasta vammasta sujui ennakoitua paremmin ja lajiharjoittelun hän aloitti joukkueen mukana tammikuussa. Samassa yhteydessä Ville ja Etta tekivät loppukauden kattavan sopimuksen

Ensimmäiset viikot joukkueen kanssa menivät ilman hyppimistä, mutta pikkuhiljaa hypyt tulivat mukaan ja tällä hetkellä jalka kestää täysipainoisen harjoittelun ja pelaamisen. Toki välillä tuntuu hieman kipua, mutta silloin pitää ottaa löysemmin. Olkapää on sen sijaan ihan hyvässä kunnossa. Fyysisesti olen ehkä jo siinä kunnossa kuin ennen loukkaantumista”, Ville puntaroi.

Keväällä Ville Sorvojan sopimus loppuu Ettan kanssa.

Onko Etta minusta kiinnostunut kauden jälkeen, niin sitä asiaa ei ole vielä puitu. Mielellään Oulussa jatkaisin, sillä olen tykännyt Kuoksan valmennuksesta ja puitteet muutenkin ovat kohdallaan. Kevät näyttää, missä pelaan. Toivottavasti Ettassa”, Ville Sorvoja sanoo.

SeutuMajakan järjestämällä pelireissulla lauantaina oli mukana 48 henkilöä Oulaisista, Merijärveltä ja Vihannista. Matkan sponsoreina olivat: Rakennusliike Sorvoja, Oulaisten Kuntopiste, Urheilu Pajala, Oulaisten Kaluste- ja Maalaus, Oulaisten LVI, OP Oulainen, Rakennuspalvelu Toni Ollila, Ovikauppa Erma, Oulaisten Maalauspalvelu sekä SeutuMajakka.

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot