Teo Vinkki oli ylivoimainen mestari judon alempivöisten mestaruuskisoissa. Kaksi vastustajaa kesti Teon kyydissä yhteensä 19 sekuntia.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Vihannin Judoa edustava oulaistelainen, 14-vuotias Teo Vinkki oli vallan hurjana kun Vantaalla kisattiin alempivöisten judon mestaruuskisoja. 60 kilon painoluokassa kilpaillut Teo otteli kisoissa kaksi matsia, jotka voitti. Ensimmäisellä kierroksella tuli vastaan Oulun Judokerhon Eelis Lantto, jonka Teo voitti 14 sekunnissa 10-0 tuloksella. Toisella kierroksella vastaan asettui Eetu Multala Nummelan Judosta. 10-0 numerot olivat jo valmiit viidessä sekunnissa. Eli Teo otteli sarjassa kaksi matsia, voitti molemmat, eikä aikaa mennyt kahteen voittoon kuin 19 sekuntia. Normaalisti yksi ottelu kestää kolme minuuttia.

Teo matkasi isänsä Timon kanssa Vantaalle noin 600 kilometriä, jossa Teo otteli kaksi matsia joihin meni aikaa 19 sekuntia ja 600 kilometrin ajomatka takaisin Oulaisiin oli valmis.

Vastustajat olivat keveitä taidoiltaan, eikä heidän kanssa ehtinyt hikeä tulla. Toisen kierroksen vastustaja taisi olla vasta aloittelija judossa”, Teo mietiskeli.

Vaikka kisat olivat alempivöisten mestaruuskisat, niin judopiireissä kisat rinnastetaan SM-kisan arvoiseksi.

Vantaalla puhuttiin pelkästään SM-kisoista, eikä mestaruuskisasta. Kisoilla ei kuitenkaan ole virallista SM-kisan statusta. Judokoiden mielestä on, mutta liiton sivut eivät noin kuitenkaan kerro. Siellä kerrotaan vain alempivöisten mestaruuskisasta”, Timo Vinkki kertoo.

Pari kertaa viikossa Vihannin dojolla harjoitteleva Teo hakee jatkossa kovempia judokisoja. Teo sanoo, että 15-18 vuotiaiden Samurai-cupiin on tarkoitus osallistua.

Näitä cupin kisoja on neljä ja ne ovat ympäri Suomea. Suunnitelmissa on olla niissä kisoissa mukana ja takuulla niissä saa kovempaa vastusta ja kilpailijoita on sarjoissa enemmän. Huhtikuun lopulla on Oulussa judokisat ja sinne myös mennään ottelemaan”, Teo Vinkki suunnittelee.

Samurai-cupit ovat tärkeitä kisoja nuorille, sillä niissä tarkkaillaan jo liiton taholta nuoria judokoita maajoukkueympyröihin.

Dojolla Teon treenit ovat pääosin tekniikkapainotteisia, mutta myös matsia, joissa sparraajina ovat hänen isänsä sekä Toni Laakso.

Punttitreeni on vielä kevyttä. Peruskuntoa pyritään luomaan juoksulenkeillä sekä muilla harjoitteilla. Sulan maan aikana pyöräily näyttää isoa osaa peruskuntoharjoittelussa”, isä-Timo kertoo.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot