Perinteiseksi muodostunut Hetekaralli siirtyy elokuulta Oulaisten perinteiseen vapputapahtumaan, jonka nyt yhteistyössä järjestävät Oulaisten Puhallinorkesteri ja LC Oulainen.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

LC Oulaisten perinteinen Hetekaralli- kisataan jo vappupäivänä. Aiemmin kisa on ajettu Rapujuhlien yhteydessä elokuussa, mutta tänä vuonna ei LC Oulainen järjestä Raputapahtumaa.

Loppukesälle leijonilla on suunnitteilla muuta tapahtumaa, eikä hetekaralli siihen formaattiin sovi. Kun Oulaisten Puhallinorkesteri haki yhteistyökumppania vapputapahtumalle, niin siinä vaiheessa tuli mieleen, että voisiko yhteistyökumppani olla LC Oulainen. Omassa porukassa pohdimme asiaa ja siitä innostuttiin. Kun asiat loksahtivat kohdalleen Puhallinorkesterin kanssa, niin päätimme, että kisataan hetekaralli jo vappuna Sun-hotellin aukiolla”, LC Oulaisten presidentti Rauno Ojantakanen selvittää.

Hetekaralli elävöittää ja laajentaa perinteistä vapputapahtumaa. Puhallinorkesterilta löytyi halukkuutta toteuttaa perinteinen vapputapahtuma hieman erilaisella tavalla yhdessä LC Oulaisten kanssa. Nyt on ohjelmassa muutakin kuin musiikkia ja sitä uutta tuo LC Oulainen. Uskoisin, että entisistä yhteistyökumppaneista Oulaisten Nuorisoura sekä Oulaisten Seudun Tikka ovat mukana. Oulaisten 4H-yhdistystä on myös osoittanut kiinnostusta muun muassa jäätelön myynnin kuin ehkä myös kasvomaalausten osalta ja ilmeisesti paikalle saadaan myös ilmapallokauppias. Se kuuluu olennaisesti suomalaiseen vappuun. Tarjolla on myös makkaran- sekä kahvinmyyntiä”, Oulaisten Puhallinorkesterin puheenjohtaja Matti Heikkinen kertoo.

Perheen yhteinen tapahtuma’

Ojantakanen ja Heikkinen painottavat, että kesäkauden avauksesta, vapputapahtumasta on tavoitteena saada yhä enemmän koko perheen yhteinen tapahtuma Oulaisiin.

Pyritään myös tekemään vappukarnevaalista vuorovaikutteinen tapahtuma. Puhallinorkesteri aloittaa, jonka jälkeen ajetaan hetekarallin aika-ajot ja jatketaan musiikilla ja sen jälkeen taas hetekat valtaavat areenan eli kaiken aikaa tapahtuu hotellin edessä ja sillä pyritään siihen, että yleisön mielenkiinto säilyy kaiken aikaa. Reiluun pariin tuntiin pyritään saamaan koko tapahtuma pakettiin”, Ojantakanen ja Heikkinen suunnittelevat.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot