Vuoden 2016 tanssin riemuteko palkinto meni Oulaisten Nuorisoseuran Soihtulan Sarastus -ryhmälle pehmeästi ja yhtenäisesti soljuvasta taidokkaasta tanssista.

 

Pohjois-Pohjanmaan Nuorisoseurojen Liiton maakunnallinen Supikas -16 kansantanssikatselmus Raaheen kokosi 16 ryhmää eri puolilta maakuntaa. Tapahtuma, Raahe-salissa osoitti pohjoispohjalaisen kansantanssiharrastuksen olevan elinvoimaista ja ilmaisukykyistä. Tässä tanssinlajissa lapset saavat olla rehellisesti lapsia, nuorille riittää kehollista ja ilmaisullista haastetta, aikuisille tanssi tarjoaa vieriterapiaa ja senioreille kehon ja mielen virkistävä eliksiiriä.

Vuoden 2016 tanssin riemuteko palkinto meni Oulaisten Nuorisoseuran Soihtulan Sarastus -ryhmälle pehmeästi ja yhtenäisesti soljuvasta taidokkaasta tanssista.

Oulaisten Nuorisoseuralle tuli Supikkaasta muutakin menestystä. Vuoden urho eli miestanssijaksi nimettiin Joona Rautiola Soihtulan Pilkistyksestä. Koreografin silmän tunnustuksen saivat Soihtula-ryhmän Hanna Siltala ja Anna-Riina Yli-Hukka.

Vuoden tanssijaksi valittiin 9-vuotias Heta Honkalampi Oulusta ja vuoden muusikon kunniamaininnan sai oululainen viulisti Erja Pätsi.

Supikas 2016 katselmus Raahe-salissa osoitti pohjoispohjalaisen kansantanssiharrastuksen olevan elinvoimaista ja ilmaisukykyistä. Tässä tanssinlajissa lapset saavat olla rehellisesti lapsia, nuorille riittää kehollista ja ilmaisullista haastetta, aikuisille tanssi tarjoaa vieriterapiaa ja senioreille kehon ja mielen virkistävä eliksiiriä.

Ryhmät ovat erilaisia ja uskaltavat olla omintakeisia. Esityksissä suomalainen tanssikulttuuri näyttäytyy monipuolisena ja paikoin kekseliäänä. Lavalla nähtiin Valssia, Polskaa, Polkkaa, Hamboa, Enkeliskaa ja karjalaista tanssiperinnettä. Kaikki tanssinlajit ja tyylit kommunikoivat keskenään.

Tanssijat esiintyvät vapautuneesti ja ymmärtävät esitystilanteen perusluonteen eli pyritään aktiiviseen kommunikaatioon muiden tanssijoiden, muusikoiden ja yleisön kanssa. Ilahduttavaa on myös huomata, että tanssin tilankäyttö on kehittynyt rohkeaan suuntaan ja askeleista sekä liikkeistä otetaan irti aiempaa enemmän.

Supikas 2016 tulokset:

Vuoden tanssija: Heta Honkalampi, Nuorisoseura Vilikas "Hyrrä"-ryhmä.

Vuoden urho eli miestanssija: Joona Rautiola, Oulaisten Nuorisoseura Soihtulan Pilkistys.

Koreografin silmä: Hanna Siltala, Oulaisten Nuorisoseura Soihtulan ryhmät.

Koreografin silmä: Anna-Riina Yli-Hukka, Oulaisten Nuorisoseura Soihtulan ryhmät.

Vuoden muusikko: Erja Pätsi, yhtyeet Nope ja Juhantalon sisarukset.

Tanssin Riemuteko: Oulaisten Nuorisoseura Soihtulan Sarastus.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot