Lähipiiri yllätti Riitta Ojantakasen synttäripäivänä Haikopirtillä, jossa hän pääsi kokeilemaan myös ratsastusta.

 

Ari Vilminko
OULAINEN


Riitta Ojantakasella tuli viikolaa 50 vuotta täyteen mittarissa. Eipä Riitta osannut arvata, minkälaiset juhlat lähipiiri hänelle järjesti sitten lauantaina.

”Kymmenessä vuodessa en ole oppinut mitään. Kun täytin 40 vuotta, niin silloin yllätettiin täydellisesti ja nyt taas. En osannut arvata lainkaan, että ovat jotain järjestämässä. Itse touhuilin kotiin perjantaina synttäreitä lähipiirille. Välillä tuntui, että pinnakin palaa kun näytti, että lähipiiri ei aio mitenkään osallistua synttäreiden järjestelyihin. Heillä tuntui vain olevan jonnekin menoa ja oli tärkeämpää tekemistä. Lauantaiaamuna kuitenkin kaikki selvisi. Taas kerran minua jujutettiin ja vedätettiin viimeiseen saakka. Kun Oksasen Miika kaarsi ambulanssilla pihalle, niin heti kävi välähdys, miksi lähipiiri oli niin haluton synttärijärjestelyissä minun kanssa”, Riitta huokaa.

Oksanen kuskasi vaalean punaiseen asuun puetun synttärisankarin Haikopirtille, jossa vieraat olivat jo odottamassa paareilla makaavaa Riittaa.

”Sinne olivat järjestäneet kaikenlaista touhua, aina hevosratsastuksesta lähtien. Nuo kierot ketut olivat tehneet kaiken viimeisen päälle ja nähneet siinä paljon vaivaa. Ruokaa oli tarjolla ja ystäväperheestä koostuva bändi oli soittamassa minun makuista musiikkia. Työvuorotkin järjestyivät siten, että minulla oli muutaman päivän vapaajakso”.

Työkaverit myös yllättivät

Riitta Ojantakanen sanoo, että työkaverit pääsivät jo viikolla aiemmin yllättämään.

”Laittoivat asioille röntgeniin ja sinne sitten soitettiin, että pitää välittömästi tulla kansliaan. Kun pääsin sinne, niin siellä oli työkaverit vastaanottamassa ja lauloivat onnittelulaulun. Olisi kai sekin pitänyt hoksata, mutta ei”.
Oulaskankaan yhteispäivystyksessä kolmivuorotyötä tekevä Riitta Ojantakanen kehuu uusia yhteispäivystyksen tiloja. Hän sanoo, että kun tilat valmistuivat, niin ne vaikuttivat isoilta.


”Nyt muutaman kuukauden käytön jälkeen voi sanoa, siellä ei ole yhtään neliöä liikaa tilaa. Tilat ovat modernit ja käytännölliset”, vuonna 2012 sairaanhoitajaksi valmistunut Riitta sanoo.


Ojantakanen sanoo, että yhteispäivystyksessä on kyse isosta alueesta, sillä väestöpohja on noin 124 000 ihmistä.
”Viikonloput ovat aika ruuhkaista aikaa kuin myös juhlapyhien aika. Kuntien omat terveyskeskukset ovat silloin kiinni, niin se näkyy Oulaskankaan yhteispäivystyksessä. Mielestäni päivystys on hyvin toiminut kiireestä huolimatta”, Ojantakanen sanoo ja kiittelee päivystyksen henkilökunnan yhteishenkeä, joka on verraton.


Synttärisankaria askarruttaa Oulaskankaan tulevaisuus. Hän mietiskelee että mikä Oulaskangasta odottaa, jos synnytystoiminta lakkautetaan.


”Se ei tiedä hyvää, jos niin tapahtuu. Toivottavasti Valviralta saadaan myönteinen päätös synnytystoiminnan jatkumiseen”.

’Naisia mukaan LC- toimintaan’


Riitta Ojantakanen on voimakkaasti mukana LC Oulaisten toiminnassa.
”Oulaisten lions-club on sekaklubi eli naisia on myös mukana ja meitä on klubissa kuusi naista. Naisia saisi olla vielä enemmänkin toiminnassa mukana. Clubin presidentti vaihtuu vuosittain ja Oulaisten clubille on kesäkuussa tulossa mielenkiintoinen tilanne kun presidentiksi tulee Saija Lund ja varapresidentit ovat myös naisia”, Riitta kertoo ja mietiskelee, että naiskolmikon yksi isoista haasteista on saada jäsenmäärä kasvamaan.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot