Mika Ahola Macomtechilta kysyy, että kuka haluaa päivityksiä ja uutta kymppikäyttöjärjestelmää, joka on vielä keskeneräinen.


Ari Vilminko
OULAINEN


Mika Ahola, atk-laitteisiin erikoistuneelta Macomtechilta ihmettelee ja on tyrmistynyt kun Windows yrittää väkisin saada uuden käyttöjärjestelmän niin yksityisten henkilöiden kuin myös yritysten tietokoneisiin.


”Kuka haluaa päivityksiä ja uutta käyttöjärjestelmää, joka on vielä keskeneräinen. Windows 10 haluaa väkisin tulla koneisiin uudeksi käyttöjärjestelmäksi, joka on tässä vaiheessa vielä mörkö. Se saattaa pimentää koko koneen sekä hävittää tärkeitä tiedostoja ja ohjelmia.

Tulostimet eivät toimi. Kymppiä ei kannata päivittää, sillä käyttöjärjestelmä 7 toimii aina 14.1.2020 saakka”, Ahola opastaa.


”Kun tietokone ilmoittaa ilmaisen päivityksestä käyttöjärjestelmään, niin se tarjous kannattaa hylätä. Macomtech on palauttanut kymmeniä, lähes satoja käyttöjärjestelmiä kympistä seiskaan kun tietokone on lakannut toimimasta. Toki tiedän, että joillakin kymppi toimii moitteitta kun konetta käyttää pelkästään selailuun ja surfaukseen tai pelailuun. Näitä on kuitenkin vähän”.


Mika Ahola painottaa, että mikään päivitys ei oikeuta poistamaan ohjelmia lupaa kysymättä.


”Jos ohjelmissa oikeasti on yhteensopivuusongelmia päivityksen jälkeen, niistä pitää ilmoittaa, mutta automaattinen poisto ei ole hyväksyttävää”.


’Olisi ollut fiksua kysyä lupaa’

Macomtechilla ymmärretään asiakkaan tuskat, kun Windows saattaa yön aikana muuttaa käyttöjärjestelmäksi kympiksi ja sulkee sovelluksia työtiedostoineen lupaa kysymättä.


”Parhaina päivinä olemme palauttaneet jopa yli 20 konetta takaisin kympistä seiskaan. Microsoftilta olisi ollut fiksua kysyä asiakkailta, haluavatko he uuden käyttöjärjestelmän. Nyt sitä ei kysytä ja kone päivittää automaattisesti, jos ei kiellä asennusta, jota tavallinen tietokoneen käyttäjä ei edes huomaa tietokoneen päivityksissä. Normaali kotikäyttäjä ei ehkä arvaakaan, mitä tapahtuu kun hyväksyy päivityksen. Meillekin, alan ammattilaisille se tuottaa haastetta, että osaa lukea kaikki päivitysrivit. Näitä kymppipäivytyksiä alkoi ilmestyä koneille vajaa vuosi sitten ja siitä lähtien se on ollut yhtä taistelua”, Ahola puhisee.


Perjantaiaamuna, jo ennen kuin Macomtech avasi ovensa, oli asiakas oven takana kannettavan tietokoneen kanssa. Asiakas kertoi, että illalla atk-laite vielä toimi, mutta aamulla oli kaikki jumissa, eikä mikään toiminut. Mika Ahola otti koneen hoitoon saman tien ja noin tunnin päästä oli koneesta poistettu 10 käyttöjärjestelmä ja kone palautettu seiskaan.


”Samalla ajetaan koneeseen myös uudet estot ja estetään mahdolliset urkinnat”.


Mika Aholaa harmittaa, käyttäjän kannalta nämä kympin tuomat ongelmat ja murheet.


”Näitä tapauksia on todella paljon. Älkää päivittäkö konetta kymppiin. Käyttöjärjestelmä seiskalla on vielä elinaikaa vielä vuosia”.


 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot