Taikuri Jouni Vepsäläinen valistaa huumorin ja taikuuden avulla mopoilun vaaroista. Esityksen teemana ovat kypärän käyttö, hihnan kiinnittäminen sekä mopon virittämisen ja humalassa ajamisen vaarat.

 

Puijon Paroni eli taikuri Jouni Vepsäläinen vuoroin hiljensi, vuoroin nauratti esiintyessään viikko sitten Oulaisten yläkoululla. Vepsäläisen valistustyö on palkittu vuonna 2012 vuoden liikenneturvallisuustekona. Tappomopo-nimisellä kiertueella Vepsäläinen kertoo taikuutta apunaan käyttäen, mitä vaaroja mopoilussa on, jos kypärää ei käytetä, hihna ei ole kiinnitettynä, mopo on viritetty tai kuski kännissä.


Vepsäläinen kertoo esityksessä kaksi tositarinaa entisistä mopokavereistaan. Toinen heistä halvaantui eliniäkseen menetettyään moponsa hallinnan laiturilla ja toinen loukkaantui vakavasti törmättyään liki satasen vauhdista henkilöauton kylkeen. Vepsäläinen myöntää, että näiden vakavien tapaturmien jälkeen kaveripiiri ryhtyi tosissaan miettimään ja myös noudattamaan turvallisempia tapoja mopoilla.

Taikurilla oli avustajanaan myös kyyhkynen Ninni.


Ammattitaikuri kertoo aloittaneensa liikennevalistustyön jo vuonna 2010 ja kiertäneensä nyt noin 90 koululla. Oulaisissa häntä kuunteli kolmisen sataa 7–9-luokkalaista. Vepsäläinen sai idean esitykseensä taikurituttavaltaan, joka ei sitä pystynyt itse toteuttamaan. ”Kyllä esitys olikin vaikea rakentaa. Koko talvi siinä meni”, Vepsäläinen kertoo.
Puijon Paroni käyttää esityksessä apuna mopon lisäksi Ninni-kyyhkystä ja yleisöään. Tällä kertaa tasapainoa ja tarkkuutta horjuttavia kännilaseja pääsi kokeilemaan 13-vuotias Milja.

 

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet