Lehdolta on loppumassa tila Oulaisten tehtaalla. Suunnitelmien mukaan yhtiö rakentaisi uuden tehdashallin nykyisen hallin pohjoispäätyyn. Myös uusi logistiikka-alue on suunnitteilla. Asiasta kertoi Takuuelementti Oy:n toimitusjohtaja Pekka Korkala.

 

Oulaisten kaupunki varautuu myymään tai vuokraamaan maata Lehto Group Oyj:n uutta logistiikka-aluetta varten. Maata myydään tai vuokrataan Kivikankaantien itäpuolelta valtuuston aiemmin vahvistamilla ehdoilla ja hinnalla.


Lehto tarvitsee tilaa uutta logistiikka-aluetta varten noin 20 000 neliötä. Tila on suunniteltu nykyisen tehtaan itäpuolelle, joka tällä hetkellä on metsää ja suota. Tämä alue olisi kattamaton, lähtevän tavaran säilytys- ja lastauspaikka. ”Nykyisellään lähtevä tavara on ahtaalla alueella aivan tehtaan vieressä. Se on jo työturvallisuusriski, kun rekat ajavat alueella, jossa ihmisiäkin liikkuu”, sanoo Takuuelementti Oy:n toimitusjohtaja Pekka Korkala. Takuuelementti on Lehto Groupin tytäryhtiö. Korkala johtaa nykyisin myös Lehdon Oulaisten tehdasta.


Mahdollisesti Lehto rakentaisi myös noin 6000 neliön kokoisen uuden teollisuushallin nykyisen hallin pohjoispuolelle. Uuteen halliin on Korkalan mukaan suunniteltu noin puolet tuotanto- ja puolet varastotilaa. Päätöksiä logistiikka-alueesta ja uudesta hallista pörssiyhtiö ei ole vielä tehnyt. Yhtiö on kuitenkin tiedottanut suunnitelmastaan Oulaisten kaupungille, joka käsitteli sitä maanantaisessa kaupunginhallituksen kokouksessaan.


Lehdon toiveena on saada käyttöön osa kantatie 86:n ja uuden teollisuushallin väliin jäävästä alueesta. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että asiaa ryhdytään selvittämään Ely-keskuksesta, jotta alueelle saataisiin kaavamuutos. Ko. alue on nykyisellään puistoaluetta. Korkalan mukaan uusi halli ei välttämättä sijoittuisi edes osittain puistoalueelle. Yhtiö on kiinnostunut puistosta, jonka kautta kulkisi tie suunnitellulle uudelle teollisuushallille.


Oulaisten kaupunginhallitus päätti hakea Pohjois-Pohjanmaan liiton rahoitusta alueella sijaitsevien Kalliokuruntien ja Mekaniikankadun rakentamiseksi.
Korkala huomauttaa, että lopulliset päätökset ja aikataulu logistiikka-alueen ja uuden tehdasrakennuksen rakentamiselle ovat vielä avoimia. ”Mutta buumi on sellainen, että jos päädymme investoimaan, niin odotamme päätöksiä lähikuukausina”, hän sanoo.

 

Lehto aloitti kaksi viikkoa sitten lattialaattojen valmistamisen entisessä Betonimestarien hallissa Takojankadulla. Hallin edessä urakoitsija Jarno Ollila ja varastomies Jari Junno.


Työntekijöitä kaivataan


Lehto Groupilla on nykyisellään Oulaisissa käytössään hiukan vajaa 20 000 neliötä hallitilaa. Vuosi sitten Kivisenkankaalle valmistunut päähalli on kooltaan 9000 neliötä. Vuokralla on lisäksi vajaa 10 000 neliötä kolmessa eri hallissa. Uusimpana vuokrahallina on Ylivieskantien läheisyydessä sijaitseva entinen Betonimestarien halli, jossa Lehto ryhtyi valmistamaan kaksi viikkoa sitten kylpyhuoneen lattialaattoja. Tässä hallissa on työssä noin kymmenen työntekijää.


Ratamestarintien hallissa puolestaan valmistetaan Lehdon asuntomoduuleita sekä keittiö- ja kylpyhuonekalusteita. Entisessä Flextronicsin hallissa valmistuu noin tuhat asuntoa Pyhäjoen ydinvoimalatyömaan rakentajille.


Lehto Group työllistää tällä hetkellä Oulaisissa noin 230 työntekijää, joista Kivisenkankaan tehtaalla työskentelee 120. Yhtiön huolenaiheena on työvoiman saatavuus. Lehto Groupin on tarkoitus palkata lähikuukausina 30 uutta työntekijää Oulaisiin. Ely-keskuksen kanssa järjestettyyn rekrykoulutuksen infotilaisuuteen osallistui kuitenkin vain seitsemän henkilöä. ”Me haluamme pysyä Oulaisissa, mutta täältä on myös löydettävä työntekijöitä”, Korkala painottaa.

 

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet