Trumpettia hyväntekeväisyyskonsertissa puhaltaa Janne Nietula. Kitaristina on Jouni Järvelä ja rummuissa Ilmo Salmela. Bassoa soittaa Heikki Talus ja kosketinsoittimia Jarmo Mäkinen.

 

Musiikki on ollut elämää rikastuttava voima ja piristys. Näin kokee suhteen rakkaaseen harrastukseensa oulaistelainen Anne-Maria Sirviö. Hän haluaa juhlistaa tulevana sunnuntaina pyöreitä vuosiaan juuri musiikin parissa. Luvassa on jatkoa viime syksynä järjestetylle konsertille yhteistyössä Arto Lukkarin kanssa. Orkesteri on kasvanut kahdella soittajalla vuoden takaisesta.


Musiikki tuli Anne-Maria Sirviön elämään aikuisiällä hänen opiskellessaan Oulussa luokanopettajaksi. Hän onkin työskennellyt musiikkiin erikoistuneena luokanopettajana Oulaisissa vuodesta 1990 lähtien. Viimeiset seitsemän vuotta hän on ohjannut myös Oulaisten Lapsikuoroa. ”Laskin tuossa, että olen yli sadan lapsen kanssa musiikillisesti tekemisissä. Vanhimpia alkaa tulla jo nuorisokuoron riveissä vastaan”, Sirviö hymyilee.


Vaikka hän kokee tunteneensa myös lasten kanssa musiikillisia ”hehkuhetkiä”, on työskentely aikuisten musiikin ammattilaisten kanssa erilaista.
”Harjoitteluun ei käytetä hirveästi aikaa. Esitykselle luodaan draamankaari, etsitään yhteiset sävellajit ja sitten vain harjoitellaan pari kertaa.”

 

Konsertin solisteina ovat jälleen Anne-Maria Sirviö ja Arto Lukkari.

Konsertissa kuullaan kooste Suomi-hiteistä menneiltä vuosikymmeniltä. Mukana on vasta edesmenneen laulaja Seija Simolan ”Kun aika on” sekä myös Katri-Helenaa ja Muskaa. Sekin konsertissa kuuluu, että Arto Lukkari on Lapista lähtöisin. Esityslistalle on valittu myös muutama ulkomainen iso nimi, jotka kuuluvat suursuosikkeihin, mm. The Beatles, Elvis ja Abba.


Oman paikkakunnan muusikoista konsertissa säestävät Jarmo Mäkinen koskettimissa, Ilmo Salmela rummuissa ja Heikki Talus bassossa. Muut soittajat ovat Ylivieskasta, Jouni Järvelä kitarassa ja Janne Nietula trumpetissa. Taitava, Star Quintet -niminen kokoonpano pääsee näyttämään kykynsä ja monipuolisuutensa omissa kappaleissaan konsertin puolivälissä.


Kuten edellisessäkin konsertissa, niin myös nyt tuotto kulujen jälkeen lahjoitetaan lapsi- ja nuorisotyöhön. Konsertin lahjoitus ohjataan Vuolle-Setlementin kautta Pohjois-Pohjanmaan syrjäytyneiden lasten ja perheiden harrastustoiminnan hyväksi.


Suomi 100 sekä rakkausteeman lisäksi konsertin kantavia teemoja ovat vuodenajat. Ne kuvaavat elämän kiertokulkua alkaen elämän keväästä vanhenemisen syksyyn ja talven kautta takaisin uuteen elämän kevääseen. ”Nämä ajatukset liittyvät omaan ikääntymiseeni ja sen juhlaan”, Sirviö kertoo. Konsertin alla hän on julkaissut myös radiosoittoa tavoittaneen toisen singlensä. Iskelmällisen singlen nimi on Uni Ruususen.

 

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet