Nuoria oli Villiperjantaissa paljon liikenteessä niin kuin yleensäkin. Kuvassa myös koirakulkue pikkuhiljaa järjestäytymässä.

 

Tämän vuoden syyskuulle odotetun kaltainen sää, eli sateinen ja kolea, vallitsi myös viime perjantaina, kun Oulaisissa vietettiin Villiperjantaita. Kurja keli ei kuitenkaan kaupunkilaisia säikäyttänyt. Väkeä vilisi niin kaduilla, torilla kuin kauppaliikkeissäkin.


Vain pienimmille lapsille tarkoitettu katusählyturnaus TB:n pihalla jäi ilman osallistujia runsaan sateen takia. Oulaisten Huiman puheenjohtaja Janne Ojala miettikin märkää sählykehää katsellessaan, olisiko Villiperjantai sittenkin syytä järjestää vähän aikaisemmin.


Vieressä Emmi kokeili urheasti puujaloilla kävelyä. Hän sai kannustusta Haliskolta, maskotilta, jota sai halia ja joka halasi halukkaita. ”Tykkään liikuttaa lapsia. Ja tykkään tällaisista perinteisistä lajeista: puujaloista, hyppynarusta ja tarkkuusheitosta”, Halisko kertoili.


Kadun vastakkaisella puolella oli partiolaisten kahviteltta sekä Riemulan väki tarjoamassa lapsille heppaelämyksiä. Villi Areenan jalkapallonpelaajia sade ei säikäyttänyt, vaan turnaus jatkui katuvalojen loisteessa iltakymmeneen.


Väki viihtyi myös torilla, jossa esiintyi pyhäjokinen Voice of Finland -tähti Maikki Pisilä sekä Oulaisten Karaokekerhon karaokeharrastajat. Odotetusti myös elokuvateatteri pakkautui ainakin pienimpien näytöksen aikana aivan täyteen.


Torin laidan Bergströmin kiinteistön olivat vallanneet Haapaveden opiston opiskelijat. He järjestivät lapsille ja nuorille draamaharjoituksia, bändikuvia, sarjakuvien piirtämistä ja ystävänauhojen punontaa. Vanhempi väki pääsi sopivasti kiinteistöön avattuun kahvilaan sadetta pakoon. Myös yön ilotulitus oli hieno!

 

Tokolan Jarmo oli tyytyväinen Villiperjantaihin. Kuvassa ostoksilla haapavetinen Lasse Sorri tyttärensä Katjan kanssa.


Kauppiaat tyytyväisiä


Keskustan kauppiaat olivat tyytyväisiä Villiperjantain iltana. Nyhtöpossujono lihakaupan edessä lyheni vasta kolmen ensimmäisen myyntitunnin jälkeen. Tekniset Tokolan Jarmo ilmoitti, että myynnillisesti yhtä hyvä kuin edellisvuonna. ”Jos ei pikkuisen parempi. Nyt suurin osa kävijöistä oli oikeita ostajia”, Jarmo sanoi, mikä tarkoitti sitä, ettei väki ollut liikkeellä vain kahvittelun takia. Urheilu Pajalan Kari Pajala oli iloisen yllättynyt ainakin yhden tuotteen, Fjällrävenin sateen pitävien housujen suosiosta. ”Myytiin melkein koko varasto niistä loppuun.”


Yksi pitkäaikaisimmista kauppiaista, jo 35 vuotta kauppiaana syysmarkkinoillaan juhlinut Ville Kyllönen oli oikein tyytyväinen sateiseen Villiperjantaihin. ”Meidän osalta varmaan paras, mitä on ollut koskaan.” Villellä ei pidetty kauppaa avoinna puoliyöhön, mutta eipä ollut tarvettakaan. ”Kyllähän meidän alalla kaupat tehdään päivällä.”
Villiperjantain suosio naapurikunnissa on nousussa, ainakin jos asiaa katsotaan tapahtuman maksuttomien linja-autokuljetusten kannalta. Liikennöitsijä Esa Pirttijärvi kertoo, että nyt autot Haapavedeltä, Vihannista, Pyhäjoelta ja Merijärveltä olivat aivan täynnä. Viime vuonna autoihin olisi Vihantia lukuunottamatta vielä muutama mahtunut. Tänä vuonna ei yhtään tyhjää paikkaa ollut yhdessäkään linja-autossa jäljellä.

 

Noora Impolalla oli itselläänkin jalassa illan suosikkihousut.

 

Teksti ja kuvat:
Asta Uusivirta

 

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet