Petra voitokkaan ottelun jälkeen kultamitalin ja näyttävän voittopokaalin, ”Hillevin” kanssa (kuva: Sonja Hussa).

Tamperelainen Manse PP voitti naisten pesäpallon Suomen mestaruuden ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Porin Pesäkarhut jäivät hopealle Porissa pelatun neljännen finaalipelin jälkeen. Manse PP vei kullan supervuoron jälkeen tuloksella 1-2.


Manse PP:n riveissä kultaa otti Oulaisten Huiman kasvatti Petra Hussa, joka kertoo, että SM-kulta oli todellinen unelmien täyttymys. ”Siitä olen pikkutytöstä asti unelmoinut.”
Hussa teki yhden ottelun ratkaisuista, kun hän onnistui lyömään johtoon vieneen juoksulyönnin. Lyönti karkasi läpi kakkoselta ottelun ensimmäisellä jaksolla. Hussa kokee, että SM-kulta oli kuitenkin enemmän yhteispelin ja kovan työn teon takana. ”Eka leirillä otettiin tavoitteeksi SM-mestaruus, ja kaikki olivat valmiita tekemään töitä sen eteen.”
Tampereen yliopistossa yhteiskuntatieteiden tutkimusta opiskeleva 20-vuotias Hussa pelaa superissa neljättä kautta. Ennen tätä hän pelasi kaksi kautta Joensuun lähellä Viinijärven Urheilijoissa ja aiemmin yhden kauden Vuokatin Vedossa.


Viimeistä loppuottelua Porissa seurasivat jännittyneinä myös Petran vanhemmat, Kirsti ja Tapio Hussa sekä hänen sisaruksensa.

 

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet