SOS-lapsikylän huutokaupassa oli mukana koko Hirvaskankaan poppoo: meklarina Aki Palsanmäki, Heli- vaimo ja avustamassa Markku Saukko (kesk.).

 

Palsanmäki veti noin neljä sataa huutokauppavierasta Vihannin SOS-lapsikylällä sunnuntaina järjestettyyn huutokauppaan. Alunperin huutokauppa oli tarkoitus pitää sisätiloissa, mutta vähän ennen kaupan alkamista väki pyydettiin takaisin pihalle. Ilman ”ulkoistamista” väki ei olisi sisätiloihin sopinutkaan.
Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki oli tyytyväinen kauppaan. ”Hyvin tavaraa meni ja se oli tosi siistiä, hyvää ja ehjää.”


Huonekalujen heikompi menekki näkyi tosin Vihannissakin. ”Huonekalumyynti on koko maassa ollut kehnoo. Nytkin oli pari siistiä vitriinikaappia, joista minun mielestäni tarjottiin liian vähän”, Palsanmäki sanoo. Sohvakalustot sen sijaan huudettiin hyvällä hinnalla.


Mukana Vihannissa oli koko Hirvaskankaan väki, myös Heli-vaimo sekä merijärvislähtöinen Markku Saukko. Porukka tekee vuodessa yhteensä 120 meklauskeikkaa, joista 80-90 Uuraisten ulkopuolelle.

 

Huutokauppa keräsi odotuksiin nähden kaksinkertaisesti väkeä, eli noin 400.


”Plussaa jääpi noin tuhat euroa sen jälkeen, kun Palsanmäki on maksettu”, kertoo SOS-lapsikylän johtaja Seija Saalismaa. Televisiojulkkiksen tilaaminen huutokauppiaaksi on melkoisen kallista. Vihannissa kuitenkin katsottiin, että uhraus kannatti. ”Täällä on yritetty aiemmin pitää huutokauppaa ja kirpputoria, mutta väki ei ole löytänyt paikalle. Nyt kävijöitä tuli enemmän kuin odotettiin.”


Huutokaupan tuotto käytetään Saalismaan mukaan yhteistalon odotustilan rakentamiseen. Kaupattava tavara, yhteensä noin 90 esinettä, oli lapsikylän omaa. ”Vuosien varrella on kertynyt varastot täyteen, joten tämä oli hyvä varastojen tyhjennys.” Ulkopuolisia lahjoituksia ei huutokauppaan otettu.


Erityisen tyytyväinen lapsikylässä oltiin siihen, että tapahtuma toi markkinointiapua rekrytointiin. ”Saimme heti kiinnostusta hakeutua meille töihin”, Saalismaa iloitsee.

 

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet