Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston alueen kunnissa oli elokuun lopussa lomautetut mukaan lukien 22 710 työtöntä työnhakijaa. Edellisen kerran työttömien määrä oli samoissa lukemissa neljä vuotta sitten. Työttömien määrä laski viime vuoden elokuuhun verrattuna 3 750:llä.


Voimakkainta työttömyyden lasku oli alle 25-vuotiaiden sekä vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ryhmissä. Myös pitkäaikaistyöttömien ja yli 50-vuotiaiden työttömien määrä väheni vuoden takaisesta selvästi. Miesten työllisyys parani enemmän kuin naisten. Tiedot ilmenevät Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen elokuun katsauksesta.
Lomautettuna oli elokuun lopussa 650 henkilöä, mikä oli lähes puolet vähemmän kuin vuosi sitten.


Elokuun aikana TE-toimistossa oli avoinna noin 6 000 työpaikkaa. Uusia paikkoja avattiin 3 370 ja niiden määrä nousi selvästi. Pohjois-Pohjanmaalla työttömien osuus työvoimasta oli elokuun lopussa 12,2 prosenttia. Työttömyysaste laski vuoden takaisesta kaikissa muissa alueen kunnissa paitsi Pyhännällä. Matalimmat työttömyysasteet olivat Merijärvellä (7,0 %), Reisjärvellä, Kalajoella ja Limingassa. Korkeimmat työttömyysasteet (14% tai yli) kuun lopussa olivat Vaalassa, Pudasjärvellä, Oulussa ja Taivalkoskella.


Oulainen sijoittui 9,9 prosentin työttömyydellä puoliväliin maakunnan 29 kunnan joukossa. Naapurikunnista työttömyys oli elokuussa suurempaa Ylivieskassa ja Raahessa. Pienempää se oli Merijärvellä, Haapavedellä ja Pyhäjoella.

 

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet