Äitiyspakkaus on jatkossakin äitiyspakkaus.

 

Äitiyspakkauksen nimi säilyy ennallaan. Kela pyysi viime vuoden marraskuussa ehdotuksia 80-vuotiaan äitiyspakkauksen uudeksi nimeksi. Ehdotuksia tuli lähes 30 000. Lähes 60 prosenttia vastanneista halusi säilyttää nimen äitiyspakkauksena.


Kelan viestintäjohtaja Pipsa Lotta Marjamäki luovutti nimiehdotukset perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolle. Tuloksen valossa nimenvaihto ei ole ministeri Saarikon mukaan ajankohtainen.


Äitiyspakkauksesta käytiin vilkasta keskustelua myös sosiaalisessa mediassa, blogeissa ja pääkirjoituksissa. Vajaassa kuudessa viikossa Kelan kyselyyn saatiin lähes 30 000 vastausta. Moni myös perusteli ehdotuksensa. ”Tämä kaikki kertoo siitä, kuinka tärkeitä äitiyspakkaus ja suomen kieli meille ovat”, Saarikko sanoo.


Myös Helsingin Sanomat teetti kyselyn pakkauksen nimestä ja siihen liittyvistä asenteista. ”Aika ei ole nyt kypsä nimen muutokselle. Sen päätelmän tästä voi vetää. Pidän kuitenkin tärkeänä, että asiasta käytiin rohkea keskustelu. Ehkä se jo itsessään muistutti meitä niin äitiyspakkauksen merkityksestä kuin myös sen sisällön tarkoituksesta. Pakkaus on tarkoitettu koko perheen eli kaikkien vanhempien ja vauvan iloksi”, Saarikko jatkaa.


Äitiyspakkauksen jälkeen eniten ääniä saivat nimiehdotukset vauvapakkaus, perhepakkaus, avustuspakkaus, vanhempainpakkaus, rakkauspakkaus ja ensipakkaus.
Ehdotuksia pyydetiin myös ruotsiksi. Ruotsinkielisille nykyinen nimi ei ole yhtä rakas. Nykyisen nimen moderskapsförpackningen säilyttäisi joka viides vastaajista. Äitiyspakkauksen nimi on kirjoitettu äitiysavustuslakiin. Siksi pakkauksen nimen voi vaihtaa vain eduskunta.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot