Ystävänpäivä on toiseksi vilkkain korttipäivä heti joulun jälkeen. Ystävänpäiväkortit tulee postittaa viimeistään maanantaina 12. helmikuuta. Ystävänpäivä on viikon kuluttua keskiviikkona. Kuvassa päivän postimerkit.

 

Viikon kuluttua keskiviikkona, 14. helmikuuta ilahdutetaan ystäviä ja muita itselle tärkeitä ihmisiä. Ystävänpäivä on joulun jälkeen vilkkain sesonki korttien lähettämiseen.
Toisen huomioinen ja pienet muistamisen eleet tuovat iloa elämään, ja voivat lieventää yhä useamman suomalaisen kokemaa yksinäisyyden tunnetta. Postikortti on helppo, edullinen ja näppärä tapa ilahduttaa. Ystävänpäiväkortit tulee lähettää viimeistään maanantaina 12. helmikuuta.


Aitojen korttien merkitys kasvaa, kun muu viestintä sähköistyy. Suomessa ystävänpäivää ei kuorruteta romanttisuudella, mutta päivään liittyy paljon tunnetta. Suomessa ystävänpäivänä muistetaan laajasti oman elämän tärkeitä ihmisiä, mikä välittyy myös ystävänpäiväkorttien valikoimasta. Korteista löytyy kauneutta, huumoria ja naisenergiaa, pienimmillekin sopivia söpöjä kuva-aiheita ja nostalgisia aiheita varttuneemmille. Lisäksi voi lähettää yksilöllisen kortin postin Postikortti-sovelluksella.

 

Kortteja viidesluokkalaisilta


Posti tukee myös konkreettisesti toisten huomioimista ja lasten kirjoitustaitoa. Posti lahjoittaa helmikuussa opetushallituksen hyväksymänä jokaiselle 5. luokkalaiselle kortin postimerkkeineen. Oppilas voi muistaa kortilla hänelle tärkeää henkilöä. Korttien kirjoittaminen antaa tärkeän kokemuksen käsinkirjoitetusta viestistä sekä postin lähettämisestä ja vastaanottamisesta. Yli 60 000 koululaisen kortit ovat pian matkalla vastaanottajille.


Posti on kannustanut oppilaita pohtimaan yhdessä ystävyyttä myös lähettämällä kouluille julisteita. Yhdessä työstetty juliste seinällä muistuttaa toisen huomioimisesta läpi vuoden.


Ystävänpäivän vietto vakiintui suomalaiseen kalenteriin 1980-luvun lopulla. Tämän vuoden ystävänpäiväpostimerkit on suunnitellut Lapin yliopiston lehtori Leena Raappana-Luiro. Ystävyys on valo -postimerkkivihossa on viisi kotimaan ikimerkkiä.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot