Ylivieska-Raahen käräjäoikeus vangitsi 21- ja 37-vuotiaat miehet todennäköisin syin epäiltyinä törkeään ryöstöön ja törkeään kotirauhan rikkomiseen. Epäillyt olivat tunkeutuneet viime viikon tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, noin neljän aikaan asuttuun asuntoon. He menivät sisään rikkomalla asunnon keittiön ikkunan heittämällä rappurallin siitä läpi.


Asunnossa uhrille entuudestaan tuntematon 21-vuotias mies puukotti keskivartaloon talon asukasta, noin 70-vuotiasta miestä. Epäillyt anastivat uhriltaan mm. alkoholia ja vähäisen summan rahaa.


Uhrilla oli onni matkassa ja hän selvisi tällä erää vähin vammoin. Veitsen isku oli aiheuttanut vain tikkausta vaatineen vamman, ja uhri on jo kotiutunut sairaalasta.
Epäillyistä 21-vuotias mies myöntää lyöneensä talon asukasta puukolla. Puukottaja, samoin kuin rikoskumppanikin, kiistävät syyllistyneensä törkeään ryöstöön tai törkeään kotirauhan rikkomiseen. Epäiltyjen näkemyksen mukaan kyse on korkeintaan kotirauhan rikkomisesta. Epäillyt olivat tekohetkellä alkoholinvaikutuksen alaisia.
Käräjäoikeus määräsi miehet vangittaviksi viime perjantain vangitsemisistunnoissa. Syytteennoston määräpäiväksi oikeus määräsi 5. huhtikuuta.

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet