Tämänvuotisiin Oulaisten vanhojen tansseihin osallistui 27 upeaa paria.

 

Oulaisten lukion kakkosluokkalaiset tanssivat vanhojen tanssit perjantaina perinteisen kaavan mukaan. Ohjelmisto poikkesi totutusta vain oman tanssin kohdalla, johon lukiolaisten työryhmä päättää itse esitettävät kappaleet.


Ohjelman alkujuonnossa juontanut Janette Kotila Alpuasta kertoi yleisölle avoimen tanssihetken jälkeen olon olevan vähän haikea, mutta helpottunut. Haikeutta aiheutti se, että hienon ryhmän kanssa toteutettu hieno projekti oli nyt ohi eikä toistuisi enää samanlaisena.


17-vuotias Konsta Törmikoski Lumimetsästä kuvaili tanssien jälkeistä kokemusta mahtavaksi. ”Se fiilis, kun tapahtuma on onnistuneesti ohi!”

 

Janette Kotila ja Konsta Törmikoski tarkoitusta varten sisustetulla kuvauspaikalla.


Kumpikaan ei kokenut tanssien harjoittelua erityisen raskaaksi, paitsi ehkä oman tanssin kohdalla, jossa kappaleet vaihtuivat tiuhaan tahtiin. ”Normitanssit menivät sutjakasti, kun oli omat opettajat”, Janette sanoo. Tanssit ohjasivat liikunnanopettajat Tuuli Aaltonen ja Samuli Hannula.


Konstan mielestä perjantain viimeinen näytös oli hienoin, koska myös vanhemmat saivat olla sitä katsomassa ja pääsivät yläkoulun salin parketille näytöksen päätyttyä.
Janette kertoo, että alun ”juontokeikka” yhdessä Paavo Ruotsalaisen kanssa ei jännittänyt ollenkaan. ”En oo ollut jännittäjätyyppi.” Esiintymisvarmuutta tytölle on tuonut hiit-treenien vetäminen ja ilmaisutaidon ryhmä.

 

Vaaleat sävyt hallitsivat tyttöjen asuja.


Pienet mokat tanssikuvioissa eivät Janettea ja Konstaa haitanneet eikä yleisökään niitä huomannut. Liikunnanopettajien ohje mokailuun oli seuraava: unohda moka, odota hetki ja jatka siitä, mitä muutkin ovat tekemässä.

 

Asta Uusivirta

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot