23 vuotta ammattilaisjalkapalloilijana pelannut Dragan Pejić on Oulaisten Huiman uusi päävalmentaja.

 

Serbialainen ammattilaisjalkapalloilija ja nykyinen jalkapallovalmentaja Dragan Pejić siirtyy Oulaisten Huiman jalkapalloilun päävalmentajaksi. Pejić toimi aiemmin kakkosessa pelanneen FC YPA:n pelaajavalmentajana. Pelipaikaltaan Pejić on hyökkääjä.


”Pidin siitä, mitä minulle kerrottiin oulaistelaisesta jalkapallosta”, Pejić kertoo taustoista ja työnhaustaan YPA:n jälkeen. Erityisesti Pejićia ilahdutti se, että huimalaiset pelaavat toistaiseksi alueen korkeimmalla tasolla ja kehittymishaluja löytyy. Uusi päävalmentaja, 23 vuotta ammattilaisena pelannut Pejić tapaa koko joukkueen tulevana perjantaina. Aluksi hän aikoo kuunnella, mitkä ovat pelaajien ja joukkueen tavoitteet, paljonko pelaajat ovat valmiita harjoittelemaan, mutta myös innostaa ja motivoida heitä treenamiseen.


Kaudella 2006 Pejić pelasi ykkösessä AC Oulun riveissä ja oli 15 maalillaan sarjan kolmanneksi paras maalintekijä. Hän sai seuran faneilta lempinimen ”Vapahtaja”. Kauden 2007- 2008 hän pelasi OPS:ssa. Tätä ennen hän on pelannut Serbia ja Montenegron pääsarjassa. AC Ouluun hän siirtyi kotimaansa FK Javor Ivancijasta.
Pejic on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon ja omaa UEFA:n A-lisenssin.


”Kokeneen Pejićin tehtävänä on kehittää joukkuetta ja osaltaan mahdollistaa olosuhteisiin nähden laadukkaan jalkapallon pelaaminen Oulaisissa jatkossakin”, joukkueenjohtaja Tommi Oja kertoo. Hän lisää, että joukkueen tavoitteena on pysyä erossa viime kausina vaivanneesta ”hissijoukkueen”-roolista sekä vakiinnuttaa paikkansa miesten Keskipohjanmaan-piirin nelosdivisioonassa ja mahdollisesti myös ylempänä.


Pejić siirtyy Oulaisiin Ylivieskasta ja Ojan mukaan jo tieto hänen siirtymisestään on innostanut huimalaisia jatkamaan jalkapallon parissa. Huima ei saa päävalmentajan palkkaamiseen avustusta Palloliitolta tai muilta tahoilta, vaan päävalmentaja palkataan keräämällä rahaa yhteistyökumppaneilta ja sponsoreilta. ”Sopimus on järkevä”, Oja vakuuttaa.


OuHun jalkapalloilijat ovat joutuneet kulkemaan Oulussa asti harjoittelemassa pallollista peliä. Toinen mahdollisuus on harjoitella Raahessa tai Kalajoella. Toiminnan kehittämistä rajoittaa alueelta puuttuvat puitteet ympärivuotisen jalkapalloilun harjoittelemiseksi. Pejić asuu perheineen Ylivieskassa, jossa vaimo työskentelee hammaslääkärinä. Pariskunnalla on kaksi tytärtä.


Asta Uusivirta

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot