Oulaisten Valovoima ja sen valokuvaajat menestyivät erinomaisesti vuosittaisessa Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttelykilpailussa 2018. Valovoima voitti kilpailussa lähes kaiken mahdollisen. Vain Vuoden kuva -palkinto jäi oulaistelaiselta kameraseuralta saavuttamatta.


Oulaisten Valovoima ry valittiin näyttelyn parhaimmaksi seuraksi. Tunnustus on ensimmäinen 24 vuotta toimineen kameraseuran historiassa.
”Voi sanoa, että tätä emme voineet edes toivoa. Yleensä vuoden seuroiksi on valittu eteläsuomalaisia, suurempia kameraseuroja”, Valovoima ry:n puheenjohtaja Jukka Haarala kertoo.


Vuosinäyttelykilpailun raadin mielikuva voitto tuli myös Oulaisiin. Tämä tunnustus myönnettiin Jarmo Tyyskän valokuvasta Pohjanakka. Kolmas palkinto oli Valovoimaa edustavan ylivieskalaisen Paula Tavastin valinta Vuoden nuoreksi kuvaajaksi.


Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttelykilpailuun tarjottiin lähes 2500 teosta noin 250 kuvaajalta ja 57 kameraseurasta. Näyttelyyn hyväksyttiin tarjotuista töistä vain noin neljäsosa. Oulaisten Valovoimalta kilpailuun hyväksyttiin 56 työtä kahdeksalta eri kuvaajalta.


Haarala korostaa, että näin laajan tunnustuksen saaminen on vaatinut kameraseuralta määrätietoista ja pitkäjänteistä työtä, aktiivisia ja laadukkaita valokuvaajia sekä taloudellista yhteistyötä, sillä näyttelyihin ja kilpailuihin osallistuminen myös maksaa. ”Mutta kun nämä asiat ovat kunnossa, niin pieneltäkin paikkakunnalta ponnistetaan”, Haarala iloitsee. Kameraseura on tehnyt pitkään yhteistyötä mm. Oulaisten kaupungin ja Weteraanimoottorikerho Wanhan Woiman kanssa.


Vuosinäyttelyn avajaiset ovat 10. maaliskuuta Vantaan Aikuisopistolla, jonne Oulaisista lähtee edustava joukko ottamaan palkintoja vastaan. Valovoimalle on luvassa voittojen myötä Suomen Kameraseurojen Liitolta myös tuhannen euron suuruinen koulutustuki.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot