Inna Niemiseltä on näyttelyssä esillä unenomaisia öljyväri- ja sekatekniikkatöitä.

 

Oulaisten taidetalo Väinölässä on esillä mielenkiintoisia töitä, jotka varmasti kiinnostavat myös koululaisia, lapsia ja nuoria. Näyttelynvalvoja Eeva Tyyskä vinkkaa, että nyt on oiva tilaisuus esimerkiksi koululuokille saapua tutustumaan esillä oleviin töihin. Alakerrassa on esillä oulaistelaislähtöisten sisarusten Inna ja Sirena Niemisen töitä sekä yläkerrassa sarjakuva-, elokuva- ja mangajulisteita ja kirjoja.


29-vuotias Inna yhdistelee suurikokoisissa, eteerisissä maalauksissaan taitavasti öljyvärejä, spraymaalia, mustetta ja akryylia. Aiheet ovat taian- ja sadunomaisia, herkkiä tyttöfiguureja, jotka ovat saaneet innoituksensa unen ja valveen rajamailta, mistä juontuu myös näyttelyn nimi.


Isosisko Sirenalta on esillä valokuvia useista maista, mm. Intiasta, Meksikosta ja Irlannista.

 

Innan työssä Universumin tomu yhdistyy akryyli, öljyväri ja muste.


Inna kertoo, että idea näyttelystä syntyi kuva-artesaaniopinnoissa Outokummussa. ”Sain toiveita siitä, että näyttely pidettäisiin täällä päin.” Kalustemuotoilija ja puuartesaani Sirena tuli mukaan täydentämään näyttelyä, koska Inna ei ollut varma, riittävätkö omat työt.


Inna opiskelee koru- ja jalometallimuotoilijaksi Kuopiossa. 33-vuotias Sirena harjoittelee muotoilualan yrityksessä Helsingissä. Kuten hänen valokuvistaankin näkyy, Sirena on innokas harrastajavalokuvaaja ja reissaaja.

 

Väinölän yläkerta esittelee sarjakuvia, elokuvajulisteita ja japanilaista mangaa.


Yläkerran juliste- ja kirjanäyttely on koottu Tyyskän mukaan useista lähteistä, mm. kotiarkistoista, kirjastosta ja Oulun Elokuvakeskuksesta.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot