Marika Vatjus-Anttila (oik.) talviriehassa yhdessä kolmivuotiaan Niilon kanssa. Nuotiolla paistettu makkara maistui mäenlaskun ja lumipelastuksen lomassa.

 

Talvirieha houkutteli viikko sitten urheilukentälle niin paljon lapsia vanhempineen, että järjestäjät olivat tapahtuman suosiosta iloisen yllättyneitä. ”Mukavasti tuli porukkaa”, kiitteli kaupungin liikunnanohjaaja Jyri Hämäläinen. Alunperin tapahtuma oli tarkoitus järjestää ystävänpäiväksi, mutta se näytti täyttävän hyvin paikkansa myös hiihtolomaviikolla.


Hämäläisen idea oli kävijät tervetulleiksi toivottaneet tynnyrit Kotimarjalankadun varrella urheilukentälle laskeuduttaessa. Tynnyrit oli koristeltu ulkotulilla sekä ystävyydestä ja yhteenkuuluvuudesta kertovilla mietelauseilla. ”Ne olivat siksi, että tänne alueelle olisi mukavampi tulla”, Hämäläinen toivotti.


Lapsille oli tarjolla mäenlaskua, luistelua, kaupunkisotaa ja curlingia. Lumipelastustehtävässä kokeiltiin köydenheittoa ja erilaisten esteiden ylitystä. Urheilukentälle oli vedetty myös hiihtolatu ja jään reunalle sytytetty nuotio, jossa sai paistaa makkaraa.

 

Kauno oli käynyt testaamassa urheilukentän mäen rattikelkallaan ja oli menossa pappansa, Jouko Asiakkalan, kanssa katsomaan talutusratsastusheppaa.


Jouko Asikkala kertoi tulleensa tapahtumaan kolmivuotiaan lapsenlapsensa Kaunon kanssa. Kaunon vanhemmat eivät päässeet osallistumaan, sillä isä oli töissä ja äiti kotona pienen vauvan kanssa. ”Mäkeä käytiin jo laskemassa. Missäs se heppa on? Sitä ollaan menossa katsomaan”, Jouko-pappa kertoi.


Samassa hevonen saapuikin trailerissa paikalle. Riemula Ranchin Heli Somero kertoi, että aivan valkoista lumihevosta ei paikalle löytynyt, mutta talutusratsastusta tarjonnut heppa oli kyllä naamioitu vaaleaksi ja hallaharsoiseksi.


Talviriehaa saatiin viettää keväisen aurinkoisessa säässä noin kymmenen asteen pakkasessa. Oulaisten kaupungin lisäksi tapahtuman järjestivät 4H ja seurakunta.

 

Mäenlasku oli suosittua kuten yleensäkin.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot