Talkoovoimin kunnossa pidetty Ahonperän latu oli jälleen kerran ajettu nurin moottorikelkoilla. Latu on kuitenkin nyt jo kunnostettu. Kunnostaja ja hiihtäjät muistuttavat, että moottorikelkkojen on pysyttävä omilla ajourillaan. (Kuva: Simo Jyväsjärvi)

 

Ainakin kolme moottorikelkkailijaa hajotti Ahonperän latuja viime viikonloppuna. Useat kuntohiihtäjät pahoittivat mielensä, kun kymmenen kilometrin latu oli ajettu monesta kohtaa täysin piloille. Kelkkailijat rikkoivat latubaanat kurvailemalla suurta latu-uraa pitkin ja poikin. Tietojen mukaan kelkkailijoita arvioidaan olleen ainakin kolme henkilöä.
Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta. Samat kelkkailijat hajottivat kyseisen ladun toissaviikolla ja lisäksi kelkkailijat olivat ajaneet Toholankadun pyörätiellä.


Ahonperän ladun omistaa Oulaisten seurakunta. Latua on pidetty kunnossa talkoovoimin. Latujenpitäjä Hannu Kokko kertoo, että Ahonperän ladut ovat taas hiihtokunnossa. Kokko oli kuullut latujen hajottamisesta ja käynyt korjaamassa kelkkailijoiden jäljet.


Seurakunnasta ja hiihtäjien toimesta muistutetaan, että hiihtoladut eivät ole kelkkailupaikkoja. Latujen ylitse ja latuja pitkin ei saa ajaa moottorikelkalla. Tätä latuetikettiä on kaikkien syytä noudattaa. Myös poliisi on valvonut parin viime viikon aikana moottorikelkkailijoita.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot