Kuvataideopettaja Kirsi-Marja Arvolan näkemys järvestä erämaassa.

 

Serlachius-museot Mäntässä tarjosivat noin kahdelletuhannelle perusopetuksen oppilaalle lähes ilmaisen tutustumiskäynnin museoihin. Serlachius-museon Göstan näyttelyissä on esillä Suomen taiteen mestariteoksia mm. Akseli Gallen-Kallelalta, Albert Edelfeltiltä, Hugo Simbergiltä ja Helene Schjerfbeckiltä. Esillä on myös vanhaa eurooppalaista taidetta 1500–1700-luvuilta sekä ajatuksia herättävää nykytaidetta.


”Olen saanut Lotto-voiton, valitettavasti minun pitää jakaa se teidän kanssanne”, ilmoitti opettaja Anne Huhtala luokalleen tammikuussa kertoen samalla pääsystä taideretkelle. Luokka oli retkellä kaksi päivää, sillä se järjesti samalla leirikoulun Jyväskylään.

 

Monet’n Heinäsuova ilta-auringossa -teos kiinnosti oppilaita, kun opas kertoi sen aitouden todistamisesta. Signeeraamaton teos on ollut Gösta Serlachius -museon omistuksessa vuodesta 1957 lähtien. Se varmistui Monet’n työksi vasta kolme vuotta sitten.


Matkalle mukaan lähti Vihannin kirkonkylän koulun viides luokka, joka oli oppilaille tuttu parin vuoden takaa. Heidän opettajansa Liisa Peltonen otti ilolla kutsun vastaan. Koko porukka ruokaili taidemuseo Göstassa, minkä jälkeen vihantilaiset suuntasivat kotimatkalle.

 

Arttu, Petrus, Jiri, Anton ja Joel - taidejäljentäjät omassa teoksessaan.


Raahen kuutoset jatkoivat kohti yöpymiseen varattua hotelli Mäntän klubia ja sieltä leirikouluohjelman mukaan selfiesuunnistukseen Mäntän ulkona olevien taideteosten pariin. Mäntässä taidematkalaiset otettiin hyvin vastaan ja leirikoululaisille oli tarjolla ohjelmaa pakkaskelistä huolimatta.

 

Kuvassa Iina Angel, Petra, Susanna, Sarri ja Ella. Tyttöjen uusi teos syntyi vanhojen taideteosten osista.

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot