Lihakeitto maistui lumipyryisessä säässä noin neljällesadalle kävijälle Honkamajan 50-vuotisjuhlissa.

 

Ajoittainen kova lumipyry ei säikäyttänyt Honkamajan 50-vuotisjuhlatapahtumasta yleisöä eikä hiihtokilpailuihin osallistuneitakaan. Honkamajan yrittäjä Jorma Vainionpää kertoo, että kaupungin tarjoamaa lihakeittoa oli varattu neljälle sadalle ja sen verran keittoa myös meni eikä kukaan jäänyt ilman. Keiton sai syödä lumipyryltä suojassa telttakatoksen alla.


Honkamajan yleisöennätystä ei lauantain tapahtumassa kuitenkaan rikottu. Yleisöennätystä pitää edelleen hallussaan muutaman talven takainen koululaisten Keski-Pohjanmaan maakuntaviesti. ”Silloin meillä kävi syömässä 550 ihmistä ja linja-autojakin oli kymmenen pihalla”, Vainionpää kertoo.

 

Puhtohiihtoon osallistui yhteensä 11 joukkuetta. Kuvassa naiset odottamassa viestin toisen osuuden alkamista.


Tuija ja Jorma iloitsivat siitä, että tapahtuma täytti myös yhden tarkoituksensa, eli kokosi yhteen suuren joukon Honkamajan kanssa vuosikymmenien mittaan tekemisissä olleita aktiiveja ja tietysti myös majan aiempia yrittäjiä.

 

Aapo, Eeli ja Jarkko Rautio veistivät lumesta hienon ankan. Lumiveistoa olivat ohjaamassa Anna Koivukangas (kuvassa oik.) ja Anna Karjula.


Tapahtuman läpivieminen vaati yrittäjien lisäksi neljä muuta työntekijää. Jorma kertoo, että etukäteisvalmisteluissa oli varsinkin naisväellä suuri työ, sillä kaikki herkulliset juhlaleivonnaiset leivottiin omin voimin. Tuijan apuna leipomisurakassa oli Honkamajan pitkäaikainen kiireapulainen, Marjukka Suvanto.

 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton pisteellä sai koristella pääsiäiseksi virpomisoksan. Ohjaamassa oli Satu Tikkanen. Fanny valitsi oksaansa höyheniä, nauhoja ja askartelupunosta.


Yleisölle oli järjestetty runsaasti ja kaikenikäisille sopivaa ohjelmaa, mm. seurakunnan Hiljaisuuden polku, ohjattua lumiveistoa, talutusratsastusta, mäenlaskua ja erilaisia lumileikkejä partiolaisten ideoimina.

 

Piipsjärven kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Portti (edessä oik.) ja maamiesseuran puheenjohtaja Pekka Aatamila muistivat juhlapäivänä Honkamajan yrittäjiä Tuija ja Jorma Vainionpäätä.


Hippo-hiihtoihin osallistui 90 nuorta hiihtäjää ja aikuisten Puhtohiihdossa starttasi yksitoista kolmihenkistä joukkuetta.


Puhtoviestin tulokset: 1. PaVa: Valtteri Saari, Kaisa Pauna, Arto Pauna 9,33 2. Piipsjärven kyläyhdistys: Veli-Pekka Saari, Riitta Rautio, Seppo Rantaeskola 9,52 3. Sonninnotkon Ponnistus: Heli Putila, Tommi Sorvoja, Martti Sorvoja 9,55 4. SkiTeam Kintunperä: Pauli Anttila, Marjut Anttila, Mervi Tyyskä 9,58 5. Liikkuva koulu: Heidi Veteläinen, Minna Saari, Paulus Veteläinen 10,48 6. Lammas Mato: Jari Hankonen, Elina Hankonen, Marko Piltonen 11.05 7. Mäyrän kyläyhdistys: Seija Vinkki, Tuula Luttinen, Tiina Salonpää 12,07 8. Kaupungin päättäjät: Kai Pajala, Jaakko Kittilä, Anneli Rajaniemi 12,09 9. Liikunta- ja nuorisotoimi: Samuli Tikkanen, Sanna Mäyrä, Jyri Hämäläinen 14,31 10. Nasevat: Kaisa Rautio, Kaisa-Elina Korhonen, Satu Pyrrö 14,33 11. 4H: Ville Rahkola, Erika Hintsala, Julianna Hintsala 15,37.


Hippo-hiihtojen tulokset julkaistaan seuraavan viikon lehdessä.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot