Oulaistelainen junnujääkiekkoseura Cobrat selvittää huhtikuun aikana uuden edustusjoukkueen perustamista organisaationsa sisälle.

 

Oulaisten junnujääkiekkoseura Cobrat pyrkii ottamaan edustuskiekkoilun toimintaansa. Cobrien kevätkokouksessa maaliskuun lopulla hyväksyttiin seuran sääntömuutos. Sääntömuutos mahdollistaa sen, että edustuskiekkoilu voidaan ottaa mukaan jääkiekkoseuran toimintaan.


Cobrien puheenjohtaja Markku Hanhela paljastaa, että asiasta käytiin keskustelua jo viime kesänä heti edellisen edustusjoukkueen, Kiekko Haukkojen, hakeuduttua konkurssiin. ”Silloin ei kuitenkaan löytynyt vetäjiä siihen, että uusi edustusjoukkue olisi saatu perustettua”, Hanhela sanoo.


Kevään mittaan asiaa on Hanhelan mukaan pohdittu uudelleen Cobrien organisaation sisällä ja päädytty siihen, että edari yritetään perustaa junnujääkiekkoseuran sisälle. Hanhela kertoo, että jo huhtikuun aikana yritetään selvittää joukkueen organisaatiota tarkemmin: pelaajia, vetäjiä, valmentajia ja myös rahoittajia. Jos nämä asiat saadaan kevään aikana selville, aloittaisi Cobrien edustusjoukkue jo syksyllä tulevan kauden alussa.


Arvion mukaan noin kymmenen entistä Kiekko Haukkojen pelaajaa jatkaisi uudessa joukkueessa. Muista nuorista, 20-vuotiaista, edustukseen on ollut halukkuutta viidellä pelaajalla. Uuteen joukkueeseen tavoitellaan 15–20 pelaajaa.


Jatkoa junnuvalmennukseen


Cobrat ovat olleet tyytyväisiä kauden alussa opetusministeriön avustuksella palkattuun tsekkivalmentaja Vladimir Kolekiin. Hän valmentaa alueen jääkiekkojunioreita Oulaisten lisäksi Ylivieskassa ja Nivalassa. Pidettyä Kolekia kiitellään oma-aloitteiseksi ja aikaansaavaksi.


Hänen valmennuspestinsä oli aluksi kaksivuotinen. Hanhelan mukaan hankkeelle on kuitenkin saatu jatkoa. Valmennustuki jatkuu Jääkiekkoliiton myöntämän taitorahoituksen turvin vuoden 2021 loppuun asti.


Cobrien puheenjohtajana jatkaa kesään 2020 saakka Markku Hanhela. Johtokuntaan valittiin uusina jäseninä Juha-Pekka Raappana, Samuli Hannula ja Enni Törmäkangas. Johtokunnassa jatkaa Matti Kalliokoski.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot