Lavis, eli lavatanssijumppa veti Alpuan nuorisoseuran salin täyteen naisia. Etualalla keskellä lavistelemassa tapahtuman järjestänyt Marjut Lähdesmäki.

 

Lavis on suosittua. Se veti eniten naisia Alpuan naistenpäivässä lauantaina. Otetaan pari lausetta takaisin. Siis mikä ihmeen lavis? Lavatanssijumppa: perinteisten lavatanssien ja jumpan hauska välimuoto.


Raahelaisen, entisen kilpatanssijan Pia Bergströmin ohjaama virkistävä lavistuokio houkutteli lattialle melkein 30 naista.


Lavis sopisi tietysti myös miehille. Heitä ei tähän tilaisuuteen kuitenkaan päästetty. Naiset halusivat hikoilla keskenään. Jutella naisten hömppäjuttuja. Juoda kahvia rahka- tai mustikkapiirakalla. Tai molemmilla. Hypistellä rauhassa ihania naistuotteita: Ulla Luomajoen esittelemiä laukkuja, Pia Bergströmin alusasuja ja Meeri Pääkön kosmetiikkaa. Tapahtuman emäntänä toimi Tarja Luoma.


Tapahtuman järjestäneen, alpualaisen Marjut Lähdesmäen mukaan ainakin osa miehistä oli kateellisia. Naapurin mies olisi tullut tilaisuuteen – naiseksi pukeutuneena. Miehet kyllä päästettiin sisälle ja jopa kahville, mutta vasta naisten poistuttua.

 

Janette Kotila (oik.) veti lopuksi kunnolla hiet irrottavan kahvakuulajumpan.


Lähdesmäki pisti tapahtuman pystyyn osana liikunnan ammattitutkinto-opintojaan. Reisjärven opisto on saanut kaksi kertaa poikkeusluvan ko. koulutuksen järjestämiseen. Marjutin, samoin kuin muidenkin, liikuntaopinnot loppuvat viimeistään vuoden lopulla koulutusluvan päättyessä.
”Puropilleriä” ja kahvakuulailua


Laviksen lisäksi Alpuan nuorisoseuralla oli tarjolla kahvakuulaa, jota ohjasi Janette Kotila. Jos hiki ei laviksessa vielä irronnut, niin viimeistään kahvakuulan kanssa se suorastaan lensi.
Oulaistelainen Marika Simunaniemi saapui Alpuaan juuri laviksen takia. ”Halusin kokeilla. Tunnen Marjutin, ja hän houkutteli. Aiemmin olen harrastanut lavista kotona siivotessa. Ihan omaksi huvikseni vedän tunteella.”

 

Marika Simunaniemi, Seija Jussinniemi ja Pia Bergström naisten liikunta- ja hyvinvointipäivässä.


Alpuassa asuva eräkummi ja luontoliikuntaohjaaja Seija Jussinniemi tarjosi tilaisuudessa ”puropillerin”. Hän kertoi metsän positiivisesta vaikutuksesta mielialoihin. Jussinniemen luennolla selvisivät myös luontoretkeilyn perusasiat sekä Metsähallituksen Eräkummit-hanke.


Merja Junnila esitteli Jedun koulutustarjontaa ja aikuisille suunnattua monimuotokoulutusta.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot