Kirsi ja Tomi Kyröläinen ovat tyytyväisiä uuteen kotiinsa Raahen uudella asuinalueella, Pyhtilänkankaalla. Kuvassa myös perheen nuorimmainen, Onni.

 

Perheen iltatähti saattaa aiheuttaa vaikka mitä. Kirsi ja Tomi Kyröläisen nelivuotias Onni sai vanhemmat rakentamaan uuden talon. ”Onni oli se suurin syy”, vanhemmat myöntävät. Vanhassa talossa Pattijoen pesäpallokentän läheisyydessä iltatähti olisi joutunut nukkumaan takkahuoneessa.


Toinen syy oli entisen talonpaikan pieni rauhattomuus. Autoja ajoi pesäpallokentälle ja takaisin tuon tuosta. Uudesta paikasta, Raahen uusimmalta asuinalueelta Pyhtilänkankaalta perhe onnistui saamaan taatusti rauhallisen tontin. Talo sijoittuu tienpäähän, josta läpikulkumahdollisuutta ei ole.


Lopulta rakentamisen ratkaisi yllättävän nopea entisen talon kauppa. ”Olin ajatellut, että katsotaan puoli vuotta. Jos vanha talo menee siinä ajassa kaupaksi, niin sitten rakennetaan. Mutta entinen myytiinkin jo puolessatoista viikossa”, Tomi Kyröläinen kertoo vieläkin nopeaa kauppaa hämmästellen. Asiaan saattoi vaikuttaa sekin, että vanha talo ei ollut oikeasti vanha. Seitsemänvuotiaan, hyväkuntoisen talon kutsuminen vanhaksi ei tee sille oikeutta.


Jokainen viisihenkisessä perheessä on uuteen taloon tyytyväinen. Se oli ensimmäinen Pyhtilänkankaalle valmistuneista omakotitaloista, aurinkoisella ja rauhallisella paikalla ja 145-neliöisestä talosta löytyy myös sisällä jokaiselle asukkaalleen omaa rauhaa.


Pian aikuistuvat sisarukset, Milla ja Emilia saivat hekin omat huoneensa. Lasten huoneet erottuvat kätevästi vanhempien makuuhuoneesta, olohuoneesta ja keittiöstä pariovilla.

 

Osittain pulpettikattoinen talo tunnelmallisessa iltavalaistuksessa.

 

Kiitokset isille


Vanhemmat myöntävät, että rakentamisaika oli raskas. ”Monta kertaa ajateltiin, mihin me ollaan oikein ruvettu.”
Kirsin Leo-isä auttoi rakentamisessa voimiensa mukaan. ”Ilman isää talo ei olisi vieläkään valmis”, Tomi kiittää myös omaa Risto-isäänsä. Kyröläiset antavat suuren kiitoksen lisäksi paikalliselle Kastelli-talolle rakentajaystävällisestä hinnasta sekä pohjaratkaisujen joustavuudesta.


”Tämä talo on meidän oma suunnittelema”, Kirsi kertoo. Myös kaikki muut ulkopuoliset työt sekä talon vartiointi ostettiin tarkoituksella paikallisilta yrityksiltä.
Perhe halusi taloon pulpettikaton, mutta siihen kaupungin rakennusvalvonta ei suostunut. Kompromissi kuitenkin löytyi, ja takapihalta katsottuna talo näyttää pulpettikattoiselta ja onkin sitä puolittain.


”Me halusimme modernimman talon. Ei ihan perinteinen, netistä surffailin ja mietin, millainen se voisi olla”, Kirsi kertoo.
Jokainen sai uuteen taloon omia toiveitaan. Kirsi-äiti sai suuret ikkunat ja valkoisen sisustuksen, kuorma-auton kuljettajana työskentelevä Tomi-isä sai pihalle ison ja lämpimän autotallin, jossa toteuttaa harrastustaan: henkilöautojen korjaamista.

 

Makuuhuoneissa on hauska idea korkeasta ja kapeasta ikkunasta. Vanhempien makuuhuoneessa on ruusutapetti.


Onnin koulu on todella lähellä, sillä syksyllä avautuva Antinkankaan monitoimitalo sijaitsee melkein kivenheiton päässä, pienen metsikön takana. Myös vanhemmat sisarukset saivat huoneisiinsa omia sisustustoiveitaan: hiukan harmaata ja mustaa. Koko perhe pääsee nauttimaan tänä kesänä valmistuvasta pihasaunasta sekä talon suuresta terassista.
”Tämä on nyt loppuelämän koti”, huokaavat noin nelikymppiset Kirsi ja Tomi tyytyväisinä.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot