Oulaistelainen Ville Sorvoja juhli viikko sitten tiistai-iltana toista lentopallon SM-mestaruuttaan. Mestaruus tuli Vammalan Lentopallon, VaLePan riveissä.

 

Oulaistelaislähtöinen lentopalloilija Ville Sorvoja voitti Vammalan Lentopallon, VaLePan riveissä jo toisen SM-kultansa. Tämän vuoden finaalisarjassa VaLePa kukisti Hurrikaanin suoraan neljässä ottelussa. VaLepan ratkaisuvoitto miesten lentopallomestaruudesta tuli Hurrikaani-Loimaata vastaan luvuin 3–1 viikko sitten tiistaina Turussa pelatussa ottelussa.


Ville Sorvoja on voittanut SM-kultaa aikaisemmin vuonna 2010 oululaisen, jo edesmenneen Sun Volley -seuran riveissä. ”Aina se mestaruus hienolta tuntuu. Ei näitä pääse joka vuosi maistamaan”, Sorvoja sanoo.


Hän ei halua ottaa suurta kunniaa mestaruudesta, koska pelasi loppukauden toipilaana. Sorvoja reväytti nivusensa joulun alla. Vaivaa ei operoitu, mutta se haittasi pitkään. ”Se oli hidas parantumaan ja vaivaa vieläkin vähän. Sitä on kuntoutettu fysioterapiassa”, Sorvoja kertoo.


Vammalassa järjestettiin mestaruuden kunniaksi perinteiset torijuhlat. Joukkue juhli myös yhteisellä laivaristeilyllä.


Sorvoja kertoo, että neuvottelut tulevasta kaudesta käydään viimeistään kesäkuussa. ”Lähtötilanne niihin on huono rikkonaisen kauden jälkeen. Mutta nyt on tärkeintä saada kroppa kuntoon, ja uskon, että varmasti pystyn pelaamaan myös tulevalla kaudella.”


Jos seura ei ole VaLePa, Sorvoja aikoo tunnustella jatkomahdollisuuksia kotisuunnalta, Oulun Ettan riveistä. Iältään 28-vuotias Sorvoja on VeLePankin riveissä keskikastia. ”Vanhin on passarimme, 39-vuotias Mikko Esko.”


Ville Sorvoja on valmistunut rakennusinsinööriksi Oulun ammattikorkeakoulusta. Pelaamisen ohella hän työskentelee kokoaikaisesti Rakennusliike Sorvojan palveluksessa tarjouslaskijana, jota Ville kertoo tekevänsä onnistuneesti etätyönään.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot