Lähdit tästä risteyksestä mihin suuntaan tahansa, niin aina poukkoilet reippaasti yli kymmenen kilometriä kelirikkoista soratietä. Kyseessä on neljän tien risteys kyläteillä kohdassa Kytökorpi–Kangas–Someronkylä.

 

Ely-keskus varoittaa tavallista vaikeammasta kelirikkokeväästä. Kelirikosta tulee Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen sorateille normaalia pahempi. Varsinkin yöpakkasten hellitettyä kelirikko on alkanut pahentua nopeasti. Pintakelirikkoa esiintyy sorateillä runsaasti ja runkokelirikon määrä kasvaa koko ajan.


Kelirikosta varoitetaan autoilijoita teiden alkuun asennettavilla liikennemerkeillä. Kelirikkoisia teitä ei pystytä pitämään normaalissa kunnossa. Tiellä liikkujien tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.


Ely-keskus keskittää korjaukset pahiten vaurioituneille paikoille liikennöinnin turvaamiseksi. Tien kunnostuksesta toivotaan, että tienkäyttäjät merkitsisivät teillä havaitut liikenteelle vaaralliset reiät esimerkiksi risulla. Liikennettä vaarantavista kohdista toivotaan ilmoitus tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100.

 

Painorajoitukset perusteltuja


Lisävaurioiden estämiseksi maanteille on jouduttu asettamaan poikkeuksellisen paljon painorajoituksia. Niitä on odotettavissa lisää koko alueelle. Tällä hetkellä painorajoitettuja teitä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella on 310 kilometriä. Yleisin painorajoitus on 12 tonnia.


Painorajoitusten tavoitteena on ehkäistä tien rungon vaurioitumista ja turvata elintärkeät kuljetukset. Painorajoitetuilla teillä sallitaan vain elintärkeät kuljetukset. Niitä ovat linja-autoliikenne sekä maidon, teuraseläinten ja elintarvikkeiden kuljetukset. Puutavara- ja rakennustarvikkeiden kuljetuksia ei katsota elintärkeiksi. Raskaat kuljetukset on syytä ajoittaa kelirikkokauden ulkopuolelle.

 

Kuivumista odotellessa


Puu-autoja Pekka-veljensä kanssa ajava Jaakko Käkelä vahvistaa, että kelirikko on paikoitellen paha. ”Teitä on vältettävissä ja on kahteltava, mihin sitä voi ajaa. Kuivumista odotellessa”, kuittaa Käkelä. Toisesta, Jokisen veljesten puuautosta kommentoidaan, että Oulaisissa puuautoilijoiden keväiset painajaiset kyllä tiedetään. Ne ovat Likalanperäntie, Kytökorventie ja Pahkasalontie.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot