Suuri joukko naisia saapui Taukokankaan LesMills-ryhmään aloittamaan viikonlopun vauhdikkaalla jumpalla. Edessä keskellä ohjaaja Helena Tahkola liikuntakeskus OzMaxista ja hänen vieressään oikealla palveluesimies Tiina Ikola Taukokangas Oy:stä sekä fysioterapeutti Sonja Samanen myös Taukokankaalta (äärimmäisenä vas.)

 

Leikittelen ajatuksella, jos osallistuisin LesMillsiin, kauankohan jaksaisin. Ehkä korkeasykkeinen jumppa on muille kuin mummoikäisille ja parinkymmenen kilon takaisille. Liikuntaohjaaja Helena Tahkola liikuntakeskus OzMaxista Oulusta kannustaa rohkeasti mukaan vain. ”Mennään hauskanpito edellä.”


LesMills ei olekaan jumpan nimi, vaan Uudesta-Seelannista alkunsa saanut maailmanlaajuinen oma konserninsa. Sen nimissä järjestetään erilaisia, kolmen kuukauden välein vaihtuvia ohjelmia, joita voivat ohjata lisenssoidut ohjaajat.


Taukokankaalla Tahkola veti jumpan, jonka ohjelmassa oli sh’bamia ja body jamia. Oudot sanat tarkoittavat intervallitreeniin verrattavaa tanssillista tuntia, jossa syke nousee, kunto kohenee ja rasva palaa.


”Kyllä tämä silti sopii jokaiselle. Ensikertalaiset otetaan aina huomioon ja vaihtoehtoja tarjotaan liikkeisiin”, Tahkola vakuuttaa.
Musiikkina soi vaihdellen disco, latino ja hiphop. Rankinta ovat hypyt ja nopeat koreografiat, mutta menevätkö ne prikulleen kohdalleen, sille ei ole niin väliä.
”Tarvitaan vain heittäytymiskykyä. Aivan sama kuvioille”, sanoo Tahkola. ”Asenne on tärkeintä. Pitää jäädä tunne, että I’m fabulous, siis olen upea!”


Taukokangas Oy:n palveluesimies Tiina Ikola sanoo, että jumpat on tarkoitettu kaikille eikä osallistumiskynnystä pidetä korkealla. ”Ryhmiin voi tulla mukaan milloin vain, vaikka ei olisi niiden alkaessa aloittanutkaan”, Ikola kertoo.


Taukokankaalla toimii yli 40 liikuntaryhmää kevät- ja syksykausilla, ja liikuntaryhmien tasot vaihtelevat huoltavista kehittäviin. Kesäkauden ryhmät aloittivat toimintansa Taukokankaalla tällä, Unelmien liikuntaviikolla maanantaina.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot