Yksi Päivi Latvalan omista suosikeista on tämä kyyttöjä laitumella esittävä taulu, jossa taiteilija on astunut mukavuusalueensa ulkopuolelle maalaten tauluun myös maisemaa. Alkuperäinen itäsuomenkarja täyttää tänä vuonna 120 vuotta.

 

Kukapa ei lehmistä tykkäisi? Näitä sympaattisia märehtijöitä ja maidontuottajia kannattaa käydä ihastelemassa toukokuun ajan taidetalo Väinölässä. Ihkaeläviä lehmiä et Väinölässä tapaa, mutta hämmästyttävän elävännäköisiä lehmämuotokuvia kylläkin.


Miina Äkkijyrkkä tunnetaan lehmä- ja sonniveistoksistaan, mutta Päivi Latvala maalaa akryylilla tarkan muotokuvan lehmästä kuin lehmästä ja monesta muustakin eläimestä.
Taiteilijalla on selvä päämäärä: pelastaa suomalainen maaseutu vaikka taulu kerrallaan. Tavoite on saanut vastakaikua urbaanissa sykkeessä, sillä Latvala on kysytty taiteilija myös gallerioistaan tunnetulla Uudenmaankadulla Helsingissä.


Latvala kertoo heittäytyneensä itseoppineeksi, kokopäiväiseksi taiteilijaksi kahdeksan vuotta sitten aiemmasta ammatistaan ilmavoimien graafikkona. Elämänmuutokseen kuului myös muutto miehen ja perheen kahden koiran kanssa Jyväskylän keskustasta maalle Uuraisiin. ”Haaveista tuli kerralla totta”, iloitsee Latvala yhä rohkeasta ratkaisustaan.


”50 prosenttia lehmistä on muotokuvia. Ne ovat satatonnareita tai esimerkiksi taulu, jonka äiti haluaa lahjaksi tyttärelle tämän rakkaimmasta lehmästä”, Latvala kertoo. Myös monet yritykset ja julkisyhteisöt tilaavat eläinmuotokuvia tiloihinsa. Tulevana kesänä Latvalan eläinmaalauksia on esillä mittavassa näyttelyssä Punkaharjulla, Luston vanhalla asemalla.


Väinölän yläkerrassa on esillä Jauhinkankaan koulun kevätnäyttely.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot