Ruusu pitää pintansa, mutta äitienpäiväksi ostetaan paljon myös muita kukkia. Kukkakauppias Hanna Niemi (vas.) valitsisi trendikasvin, runsaskukkaisen ja korkean puikkokämmekän. Johanna Lilja kertoo, että leikkokukkia ostetaan myös. Hänen valintansa on hennon vaaleansävyinen kimppu.

 

Sellaista kukkaa ei enää olekaan, jota äidille ei voisi äitienpäiväksi lahjoittaa. Ruusu pitää pintansa edelleen, mutta kolmen suosituimman joukkoon kukkakauppias Katri Käpylä nostaisi myös hortensian ja orvokin. ”Hortensia on puutarhatrendien kasvi. Sen voi laittaa myös ulos, joten siitä on iloa koko kesäksi.”


Orvokeita ostetaan äitienpäivän aikaan edelleen paljon sekä kesäkukiksi, haudoille että amppeleissa.


Hiitolan Kukkatalon kauppias Hanna Niemi kertoo, että monet etsivät nykyisin äidille myös trendikästä, ehkä eksoottistakin kasvia. Orkideoista ja puikkokämmeköistä näitä piirteitä löytyy näyttävyyden ohella.


Kumpikin kukkakauppias on toisistaan tietämättä yhtä mieltä myös yhdestä varmasta kevään trendistä. ”Rungolliset kasvit, kuten laventelipuu, ovat kevään hittejä”, Käpylä sanoo.
Niemi heittää vielä rohkeamman ennusteen äitienpäiväksi. ”Viherkasvien vienti äidille lisääntyy, koska nyt elämme niiden kulta-aikaa muutenkin. Viherkasvien lajikkeet ja värit ovat lisääntyneet, ja tietysti niistä on iloa koko vuodeksi.”

 

Kukkakauppias Katri Käpylä ja retrokukka, jo vuosikymmeniä suosittu atsalea, joka on jälleen kasvattamassa suosiotaan.


Mutta mitä floristi ja kukkakauppiaat valitsisivat itse äideilleen tai itselleen äitienpäivänä? Kukkakauppias Katri Käpylä veisi Nelly Mosen -kärhön yksinkertaisesti siksi, että sellaista viherpeukaloäidiltä ei vielä löydy. Toinen syy on kärhön näyttävä korkeus ja suuri, kaunis kukinto.


Kauppias Hanna Niemi valitsee hyvin samantapaisen kukan, eli puikkokämmekän, joka sekin on korkea, näyttävä ja runsaasti kukkiva. Hiitolan floristi Johanna Lilja kaipaa ammatin värikkyyden vastapainoksi jotakin kaunista ja minimalistisen herkkää: vaaleasävyisen leikkokukka-asetelman.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot