Myyjä Kirsi Raiski sekä entinen ja nykyinen yrittäjä Paavo Erkkilä ja Markku Honganpuhto Ovikauppa Erman alunperin jo 1960-luvulla rakennetun hallin sisätiloissa.

 

Ilmassa oli hitusen historian havinaa Ovikauppa Erman viettäessä perjantaina 35-vuotispäiviään. Paikalla oli Paavo Erkkilä, joka perusti yrityksen yhdessä veljensä Pekka Erkkilän ja Mauri Matkaselän kanssa vuonna 1983. Syntymäpäivillä vierailleet kyläläiset olivat tyytyväisiä siihen, että yritys on säilyttänyt toimintansa Lehtopäässä vuosikymmenien ajan.


Paavo Erkkilä kertoo, että alunperin yritys perustettiin, koska velipoika Pekalla oli Kempeleessä vastaava, Erkoma-niminen firma. ”Niin pystyttiin pitämään ostot isoina ja hyötymään yhteisostoista”, Paavo kertoo.


Tuohon aikaan osa ikkunan ostajista oli niin säästäväisiä, että he halusivat maalata pokat itse valkoisiksi. ”Nyt sitä ei kukaan enää tekisi”, Erkkilä naurahtaa.
Nykyinen Erman yrittäjä, Markku Honganpuhto osti yritystoiminnan kymmenen vuotta sitten. Samalla vanha yrityksen nimi, Lehtopään Ovi Ay, muutettiin nykyiseksi.


”Rautakaupat ja rakennusliikkeet ovat edelleen isoja asiakkaita. Ovia on mennyt lähiaikoina Oulun ja Kangasalan välille. Oulaisiin jää ehkä noin 5–10 prosenttia”, Honganpuhto kertoo. ”Netistä olemme tietysti tuttuja, mutta se, että tutut sanovat meistä toisilleen, eli puskaradio, on edelleen paras markkinointikanava.”

 

Myös asennettuina


Ovikauppa Erma edustaa ja myy myös muutamien lähialueen ovi- ja ikkunavalmistajien, mm. Eskopuun, Kaskipuun, HR-ikkunoiden ja Pyhännän Puu-Topin tuotteita. ”Ovia löytyy hyvin varastosta, mutta varsinkin ikkunanostajien kannattaa muistaa, että normaali tilausaika on viisi viikkoa”, Honganpuhto huomauttaa.


Yrityksestä luvataan myös ovien ja ikkunoiden asennus verhoja vaille valmiiksi. Asennuksesta vastaa Sievin Remontin Juha Neuvonen.
Ovikauppa Erman 600 neliön suuruinen halli Matkanivantien varrella on osa Oulaisten yritystoiminnan historiaa. Halli rakennettiin 1960-luvulla paikallisten sipulintuottajien perustaman osuuskunnan nimissä. Sipulintuotannon loputtua osuuskauppa osti hallin perunavarastoksi.


Rakentamisen vilkastuminen näkyy myös ovikaupan toiminnassa. ”Nyt on kauppa keväällä vilkastunut”, Honganpuhto sanoo.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot