Mikael Hertteli (edessä vas.), Iiris Hertteli, Saimi Hertteli, Olivia Aho, Joose Hertteli ja Kari Mustikkamaa olivat ensimmäiset rohkeat tankofutiksen kokeilijat Oulaisissa.

 

Tankofutista kokeiltiin Oulaisissa Unelmien liikuntapäivässä helatorstaina ensimmäistä kertaa. Lajin toi Suomeen seitsemän vuotta sitten turkulainen ohjelmapalveluyritys X-perience Oy. Yrittäjä Teemu Saarinen kertoo, että laji on lanseerattu jo aiemmin suurissa jalkapallomaissa, Englannissa ja Espanjassa, Human Table Football -nimellä.


Tankofutista pelataan viiden hengen joukkuein 12 metriä pitkässä ja kuusi metriä leveässä ilmatäytteisessä kehässä. Pelaaja on kytketty tankoon vyöllä ja voi liikkua vain sivuttain. Pelin lähtöasetelma muistuttaa pöytäjalkapalloa.


Saarinen korostaa, että tankofutis sopii kaikille, myös niille, jotka eivät ole järin liikunnallisia. Peli kestää noin viisi minuuttia, ja siinäkin ajassa hien saa kyllä irtoamaan. Pelivälineenä on hiukan jalkapalloa raskaampi futsal-pallo, joka pomppii vähemmän.


”Kun pelaajat liikkuvat vain sivuttain ja kohtalaisen kapeissa tankojen väleissä, tämä tasoittaa pelaajien taitoeroja eikä tapaturmia, nilkkaan potkuja tai kaatumisia, juurikaan satu”, Saarinen korostaa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot