Oulaistelaislähtöinen Julia Ylioja vieraili äitienpäivän aikaan synnyinkaupungissaan Oulaisissa. Muusikkourasta haaveileva Julia on asunut ja työskennellyt viime kuukaudet Espanjassa.

 

Oulaisista lähtenyt Julia Ylioja on työskennellyt viimeiset kahdeksan kuukautta Espanjassa, ensin Fuengirolassa, sitten Palmassa. Julia työskentelee matkatoimisto Tuin asiakaspalvelussa.
Hän asuu työnantajan järjestämässä asunnossa Palman vanhassa kaupungissa. ”Se on tosi kiva paikka, jossa on vanhoja taloja, pienet kujat ja kaunis katedraali.”
Musiikki on seurannut 27-vuotiasta lapsesta lähtien. Ja juuri musiikki, omat kappaleet ja levyttäminen ovat ne asiat, joista nuori nainen haaveilee.


Julia kertoo, että musikaalisuus tulee suvusta. Molemmat vanhemmat, Jukka Ylioja ja äiti Sari Siltala, laulavat ja äiti on lisäksi taitava soittamaan pianoa. Äidin serkku, Joonatan Rautio on saksofonisti ja opettajana Sibelius-Akatemiassa.


Lapsena Julia lauloi koulun kuoroissa, mutta ei innostunut pianotunneista, joille äiti tyttöään raahasi. Myöhemmin tämä on kaduttanut Juliaa, ja hän onkin ottanut aikuistuttuaan pianotunteja.


Duona ja bändissä


Asuessaan nuorena Kempeleessä Julia lauloi Musarit-kuorossa, jossa lauloivat yhtä aikaa myös tulevat tähdet, Suvi Teräsniska ja Voice of Finland -laulaja Sini Alatalo. ”Esiinnyimme Bumtsibumissa”, Julia kertoo.


Opiskeluaikanaan hän asui Pyhäjoella ja lauloi Soliseva-kuorossa, joka kuitenkin lopetti toimintansa musiikinopettaja Jukka Partasen jäätyä eläkkeelle.
Julia opiskeli Raahen porvari- ja kauppakoulussa sekä sisustusta Lybeckerillä. Viime elokuussa hän pääsi Fuengirolaan matkaopaskoulutukseen, josta nykyinen työnantaja palkkasi hänet töihin.


Ennen Espanjaan lähtöään Julia ehti keikkailla kerran Oulaisissakin. Esiintyminen oli Tuoppi pubissa yhdessä raahelaisen, akustista kitaraa soittavan Jari Kettukankaan kanssa. Yhteistyö Jarin kanssa on jatkunut ja duo soittaa yhdessä, kun Julia vierailee Suomessa.


Julian bändi, Lyrie, ehti toimia puolitoista vuotta, mutta haudattiin solistin lähtiessä Espanjaan. ”Se oli erilaista kuin mistä itse pidän. Lyrie soitti metallipainotteista rockia. Itse tykkään enemmän rauhallisesta musiikista.”

 

Tunnetuin Palman turistinähtävyys on tämä La Seun katedraali, jonka läheisyydessä Julia asuu.

 

Kitaristien kanssa


Musiikista innostuneelle löytyy mistä vain samanhenkistä seuraa. Julia tutustui Palmassa kahteen kitaristiin, joista toinen on brasilialainen ja toinen espanjalainen. Oikeammin pitäisi puhua alkuperäisestä mallorquista, sillä Espanjan itsehallinnollisissa maakunnissa ollaan tarkkoja kansallisuuksista.


Tulevaisuuden suunnitelmistaan Julia ei osaa vielä sanoa muuta kuin ”go with the flow”, eli mennä sinne, minne elämä kuljettaa. ”Kannattaa rohkeasti tehdä sitä mitä haluaa, välittämättä muiden mielipiteistä. Eletään vain kerran tämä elämä ja meidän täytyy seurata mitä sydän haluaa”, Julia korostaa.


Toisen kitaristin kanssa on keikkatarjouksiakin jo tullut, mutta ne eivät ole johtaneet esiintymisiin. ”Kummankin työajat ovat olleet semmoiset, että emme ole päässeet oikein yhdessä harjoittelemaan”, Julia kertoo.


Covereista Julia kertoo pitävänsä esimerkiksi Amy Winehousen Back to Blackista. Hän pitää myös Nouvelle Vague -yhtyeestä. Kotimaisista viehättää viime vuoden kriitikoiden Emman voittanut Litku Klemetti sekä tuore uutuus Vesta.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot